Tips for å håndtere crazy kontaktlinser til Halloween

5
2471

Guide: Hvordan behandle halloween-linsene

Problemet til mange av de som kjøper såkalte ”crazy linser” til halloween og andre liknende arrangementer er at de ikke normalt bruker kontaktlinser. Dette medfører ofte problemer relatert til bruk og uvitenhet rundt linsebruk.

Vi gir derfor en guide til deg som ikke helt vet hvordan du skal ta på Halloween-linsene.

1. Ikke blant sminke, parfymer, kremer og spray inn i prosessen når du tar på linsene. Dette gjør man for å unngå skader på linsene, noe som igjen kan gi øyeinfeksjon eller irritasjon på øye.

2. Om det anbefales linsevæsker til bruk av linsene (som oftest er det kun til oppbevaring), så bruk for all del dette. Jeg har en venninne som tok en ”spansk en” og brukte både vann og andre hjemmelagde løsninger. Hun fikk seg en (velfortjent?) tur hos øyelegen.

Etter all sannsynlighet er ikke dette noe du trenger å tenke på om du kun skal bruke halloween-linsene én dag.

3. Vask alltid hendene med såpe før du begynner å ta på linsene.

4. Ikke gå med linsene unødvendig lenge og for all del ikke sov med dem. Det vil ikke gi store utslag med unntak av at du mest sannsynlig kan få et ganske uklart syn et par minutter/timer på morgenen 1.november (eller hvilken som helst annen dag etter festen).

Håper du forstår at man skal behandle halloween-linsene med varsomhet og at øyehelsen ikke er noe man spiller russisk roulette med.
5 KOMMENTARER

  1. Gode tips. Skal kjøpe med noen. Men er det egentlig trygt for barn?

    Kan se for meg at mange barn begynner å klø i øynene, og man kan virkelig få skader på øynene når det er snakk om kontaktlinser og bakterier.

    • Barnet skal i hvert fall assisteres av en voksen og man bør også sette noen regler på forhånd for hvordan man skal håndtere kløe o.l..

  2. Crazy kontaktlinser er jo et MUST til halloween. Har sett mange som bare bruker vanlige kontaktlinser og fargede kontaktlinser , men det er litt kjedelig i lengden, er det ikke? 😀

    Kjøp inn noe fett til halloween så er det flere som får glede av dette!!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here