Kjøpte kontaktlinser på nett – fikk øyeskader

0
1008

Men ikke la deg lure av overskriften. Det var ikke “hvilke som helst” kontaktlinser og det var ikke “hvilken som helst” nettbutikk.

Historien fra USA skremmer mange fra å bestille linser fra ukjente nettbutikker. Leah Carpenter, en 17 år gammel jente fra Statene, hadde en god idé til Halloween-festen på skolen: fargelinser uten styrke med motiv for å “matche” antrekket kunne vel ikke skade?

Feilen hun gjorde er det mange som har gjort før henne: hun gikk inn for å spare så mye penger som mulig og kjøpte kontaktlinsene på nett i en svært luguber nettbutikk. Resultatet?

Det kan du se her.

Foto: Screenshot, Nextshark.com.
Foto: Screenshot, Nextshark.com.

Moren fortalte nettsiden NextShark.com at datteren hadde på seg linsene i rundt fire timer før hun begynte å føle ubehag og ble tvunget til å ta dem av. Da hun vekket datteren dagen etter halloween-festen så hun det hovne øyet og fikk dratt henne med til legevakten sporenstreks – noe som etter all sannsynlighet reddet situasjonen for å utvikle seg til å bli enda verre.

Et tilbakevendende problem

Det er ikke første gang noen får trøbbel fordi de kjøper ikke-sertifiserte fargelinser fra Asi – og garantert ikke siste gang. Produsenten av linsene heter “WickedEyez” og kan bli kjøpt hos mange utenlandske nettbutikker. En uttalelse fra U.S. Immigration and Customs Enforcement kom tidlig:

“Kontaktlinsene ble kjøpt på nett fra en asiatisk nettbutikk og sendt med business-merket post!”.

Kjøp av falske fargelinser kan skade øynene i form av hornhinnebetenelse, øyeinfeksjon og blindhet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here