Hvorfor hevder noen av fargelinser er farlig?

0
1711

Vil du finne ut hvordan du ser ut med blå, grønne eller ”spinnville” øyne? Men du har hørt at fargelinsene kan være farlige? I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan fargelinser kan påvirke din øyehelse, og gi deg enkle forslag til å følge slik at fargelinsene aldri gir deg noen problemer.

Først kan vi slå fast at det ikke er uten grunn at fargelinser har blitt mye omtalt i sammenheng med øyeinfeksjoner og blindhet. Mange velger en enkel løsning ved å kjøpe

Pass deg for falske nettbutikker som selger fargelinser!

slike kontaktlinser andre steder enn hos en sertifisert optiker eller en god nettbutikk. Jeg har til og med hørt at fargelinser fra det fjerne Østen har blitt solgt på loppemarkeder rundt omkring i Norge. Det er uhyre farlig å benytte slike produkter!

Du bør aldri kjøpe fargelinsene andre steder enn i butikker du tidligere har hørt om eller som åpenbart har ærlige hensikter.

Kontaktlinser går for å være et medisinsk produkt. Først og fremst et medisinsk produkt, og deretter som et kosmetisk tilbehør. Med andre ord; først skal du tenke sikkerhet, og deretter skal du tenke på hvilken effekt du ønsker at linsene skal gi utseendet ditt. De aller fleste fargelinsene (om ikke alle) som selger på det ”svarte” markedet er en stor risiko for din øyehelse da de ikke oppfyller sikkerhetskrav.

Forhåndsregler før man kjøper fargelinser

Det er enkelte ting man kan være litt ekstra obs på når man kjøper inn slike linser. Hvis du følger disse enkle reglene vil ikke linsene være noen trussel mot øynene dine.

  1. Hvis du er veldig skeptisk til hele konseptet og aldri har prøvd fargelinser tidligere kan det være en god idé å dra til en optiker før du bestemmer deg for å kjøpe. Det er ingen fare forbundet med å bruke vanlige fargelinser, men optikeren kan også vise deg hvordan man i det hele tatt bruker kontaktlinser, noe som kan gjøre det litt mindre skummelt å sette i gang på egenhånd.
  2. Det er billigere å bestille fargelinsene dine på nett enn å kjøpe dem fra en optiker, men sørg for at du bestiller fra en anerkjent nettbutikk. Du finner en oversikt over gode nettbutikker nederst i denne artikkelen. Alle har blitt testet og godkjent av oss.
  3. Ikke bruk fargelinsen din for lenge om gangen. De fleste fargelinser vil til en viss grad blokkere oksygentilførselen til øynene dine. Dette er vanligvis ikke et problem med mindre du lar fargelinsene være plassert på øyet i markant lengre tid enn det som står på pakken.
  4. Noe av det farligste du kan gjøre er å sove med fargelinsene dine. Hvis du lar linsene blokkere tilgangen til oksygen over flerfoldige timer/dager, så kan man nesten garantere å få infeksjon på hornhinnen. Noen få fargelinser, som for eksempel Acuvue Colors, er designet til å vare i sammenhengende syv dager. Det er derfor det er helt ekstremt viktig at du sjekker forpakningen før du foretar deg noe lignende.
  5. Ikke svøm eller dusj etter at du har satt inn fargelinsene dine. For det første er det veldig lett å miste en linse når hodet ditt er i kontakt med vann. For det andre vil vann i øynene skape gunstige forhold for bakterieflora, noe som kan gi en infeksjon.

 

Fargelinser er spennende og veldig morsomme å bruke. Det er bemerkelsesverdig hvordan noen godt designede fargelinser kan nesten skape en helt ny person på bare få sekunder. Og tross alt: det er jo ikke så veldig mye som skal til for å følge de fem tipsene vi har lagt ved i denne artikkelen?

Det tar faktisk mindre enn ett minutt å både sette inn, ta ut og rense linsene hver dag. Du bør alltid følge beskyttelsesretningslinjene etter punkt og prikke. Hvis du gjør det, vil fargelinsene bare gi deg glede, uten noen som helst problemer. Du kan enkelt ta en titt på en av nettbutikkene for å se om du kan finne noen fargelinser som passer dine behov.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here