Slik gikk det da jeg kjøpte kontaktlinser hos SmartBuyGlasses

0
2841

Har du hørt om SmartBuyGlasses? Ikke? Det hadde ikke jeg heller – før inntil veldig nylig.

Smartbuyglasses er en australskeid nettbutikk som opererer globalt. Nettbutikken har vært på det norske markedet i mer enn 10 år, men det er faktisk svært få nordmenn som handler kontaktlinsene sine her.

Grunnen er klar: nettbutikker som Lensstore, Lensit, Shopping4net og Lenson har i mange år dominert det norske markedet med aggressiv markedsføring og lokale distributører. Og for all det: dette er svært gode grunner til å handle fra disse norsk- og svenskeide nettbutikkene.

Allikevel valgte jeg å prøve SmartBuyGlasses for kjøp av kontaktlinser etter å ha blitt anbefalt dem av en venninnne. Hun nevnte nemlig at prisene var gode og at linsene ble sendt med post samme dag. Er det det man kjenner igjen som et «tilbud man ikke kan avslå»? (Beklager Gudfaren-referansen).

Priser og utvalg

Prisene varierer veldig hos SmartBuyGlasses. Enkelte kontaktlinser er (mye) dyrere enn konkurrentenes mens andre igjen er (mye) billigere. Vi kan ta et eksempel i Air Optix Colors som i skrivende stund koster 186 kroner hos SBG. Hos konkurrentene Lenson og Lensit ligger prise på henholdsvis 219 og 229 kroner. Og lignende tilfeller finner man ikke bare på fargelinser, men også på briller og «vanlige» kontaktlinser.

Det kan rett og slett virke som at SmartBuyGlasses har fått litt forskjellige leverandøravtaler som gjør at de kan tilby en del lavere priser.

Utvalget er godt. Nettbutikken skryter av å ha «mer enn 80,000» produkter, noe som er ganske unikt. Det er rett og slett en butikk hvor man kan finne «alt» man vil ha – også hva angår kontaktlinser.

De har naturligvis merker som Acuvue , Biofinity, Dailies og Clariti. Veldig sterke merkevarer.

Support

Etter å ha prøvd supporten kan jeg bare slå fast at: den virker! Skrev på norsk til den mailen som står oppgitt på nettsiden og fikk et svar tilbake på klingende dansk fra en oppegående person som ikke hadde noen problemer med å svare på spørsmålene mine.

Det virker til at de har samlet et nordisk team til å ta seg av kundesupporten, noe som er virkelig tommel opp for en internasjonal bedrift.

Er varene ekte?

Etter å ha lest på Trustpilot og andre anmeldelser av SmartBuyGlasses kommer alltid dette spørsmålet opp. «Selger de virkelig ekte varer!?».

Ja, det gjør de. Jeg har en god venninne og tidligere kollega som jobber hos en optiker i Oslo og var freidig nok til å ta med meg pakken dit og høre om hun kunne sjekke om de Freshlook-linsene jeg hadde kjøpt var de samme som ble solgt hos dem. Og jo, det var det.

Nå er kanskje ikke optikere sånn utrolig glad i at man kjøper kontaktlinser på nett, men dette var tross alt en person som jeg har kjent i årevis.

Kan jeg anbefale SmartBuyGlasses?

Absolutt!

Du skal riktignok være obs på at det å kjøpe solbriller og briller derfra kan være tidkrevende. Noen av produktene har en leveringstid på mellom to og tre uker, mens de med kontaktlinser alltid har dem på lager (ut fra hva jeg har erfart).

Fordelene med å kjøpe kontaktlinser hos SmartBuyGlasses kort oppsummert:

– 100 gratis fri returrett
– Gratis frakt (på ordre over 660 kroner)
– Et enormt utvalg
– Kjapp frakt (fikk pakken etter fire dager)
– Rett og slett billigere enn hos konkurrentene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here