Beste linser for skjeve hornhinner

2
1777

Skjeve hornhinner er en plage rundt 2 % av den norske befolkningen sliter med. Lidelsen går under navnet «astigmatisme» og er synonymt med at man har en hornhinne som er formet på en ufordelaktig måte som utgjør en uskarp synsvinkel. Det finnes heldigvis løsninger. Man kan enten bruke briller eller toriske kontaktlinser.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom de beste linsene for skjeve hornhinner, og da fokuserer vi naturligvis på de toriske kontaktlinsene som selges på det norske markedet. Vi har listet topp 3 samt hvilke andre alternativer som finnes der ute.

Om meg og denne testen

Med fare for å få et narsissistisk rykte på meg, så tenker jeg kanskje at jeg kort skal forklare hvem jeg er og hvorfor jeg lager en artikkel om dette. Selv er jeg 35 år, har hatt problemer med skjeve hornhinner hele livet og har brukt kontaktlinser som min foretruken metode for å korrigere synet i hele mitt voksne liv. Etter å ha bokstavelig talt prøvd alle de forskjellige linsene på markedet har jeg nemlig et ganske godt grunnlag for å kåre den beste linsen til de som er i samme situasjon som meg.

Hovedfaktorene når jeg vurderer kvaliteten på en kontaktlinse er: komfort, væskeinnhold (altså ikke bare hva som står på pakken, men hvor godt linsen væter øynene i løpet av dagen) samt pris. I den rekkefølgen.

Her er topp 3 beste linser for deg med skjeve hornhinner

PS! Merk at under informasjonen til hver kontaktlinse kan du se en «sammenlign pris her»-knapp. Den fører deg direkte til en landingsside hvor vi har listet opp alle de norske nettbutikkene som selger den kontaktlinsen i Norge – og her har vi også listet opp prisene. Meget brukervennlig hvis du ønsker å kjøpe nye linser (hvis vi får lov til å si det selv… J ).

1. Acuvue Oasys for Astigmatism

Min erfaring:

Acuvue Oasys for Astigmatism er min foretrukne kontaktlinse. Som tidligere nevnt, så er jeg (artikkelforfatteren) selv en person som sliter med skjeve hornhinner og har nemlig lagt min elsk på denne linsen. Dette er den kontaktlinsen jeg bruker i skrivende stund (jepp, akkurat nå…) og som jeg gjerne bestiller en årsforsyning av i og med at jeg er redd for at den en dag går ut av produksjon.

Produktinformasjon:

Denne linsen fra Johnson&Johnson kan brukes døgnet rundt og har et styrkeomfang som går fra -9 til + 6. Acuvue Oasys for Astigmatism har en væskeprosent på 38, noe som regnes som svært høyt for kontaktlinser for skjeve hornhinner.

2. Purevision 2HD for Astigmatism

Min erfaring:

Tro meg: dette er enten en kontaktlinse du kommer til å hate eller elske. Hvis du skriver inn «Purevision 2HD for Astigmatism Review», du vil finne utrolig mange folk som hater den. Kritikken går primært på at øynene føles utrolig tørre, at de fort blir skitne og at de lett får riper.

For meg fungerte de helt utmerket, og den eneste grunnen til at jeg ikke bruker Purevision 2HD for Astigmatism lengre er fordi jeg «fant» Acuvue Oasys. Jeg kan verken se at linsen er særlig tørr eller at den går lett i stykker.

Produktinformasjon:

Purevision 2 HD er en kontaktlinse som er laget i silikonhydrogel med et væskeinnhold på 36 %. Linsen har en basiskurve på 8,9 og kan kjøpes i styrker mellom minus 9 og pluss 6.

3. Biofinity Toric.

Min erfaring:

Første gang jeg bestilte Biofinity Toric kom esken i postkassen min og en av linsene var ødelagt. Jeg tenkte umiddelbart: «Nei, dette er nok ikke noe jeg bestiller igjen

Heldigvis er det noe som heter at tiden leger alle sår, så etter to år bestilte jeg de igjen som følge av at det var et godt tilbud på en av de norske nettbutikkene. Uansett: jeg

Det store minuset med Biofinity Toric er at de tørker ut kjapt. Faktisk er det nærmest som at vannet renner ut av linsene i løpet av dagen. Her kan du faktisk se noen av reaksjonene fra andre folk som har benyttet seg av linsen og postet noe feedback på andre nettsider:Det sagt; du kommer helt sikkert til å kunne finne dårlige anmeldelser av alle mulige kontaktlinser hvis du leter godt nok. Ikke alle kan være fornøyde, og det er ofte slik at de som er misfornøyde har en lavere terskel for å skrive anmeldelser på nett enn de som er fornøyde.

Produktinformasjon:

Det er kanskje ikke noen stor overraskelse at det er Biofinity Toric som er nummer tre på listen. Biofinity er et av de mest innovative kontaktlinsemerkene, og de jobber kontinuerlig med å forbedre sine nåværende produkter. Dette er også grunnen til at salgstallene (nasjonalt og internasjonalt) for denne toriske kontaktlinsen har skutt i været.

Konklusjon

Det kan være vanskelig å vite hvilke linser man skal velge når man har skjeve hornhinner – og det er naturligvis vanskelig å stole på en tilfeldig fyr på internett som har skrevet et par artikler om emnet. Fullt forståelig.

Men her har du i hvert fall mine selvopplevde erfaringer som bygger på hva jeg personlig mener er den beste kontaktlinsen for astigmatisme. Jeg har, som du helt sikkert også har sett, inkludert noen erfaringer fra andre folk som har vært i samme situasjon og som gir noen andre synsvinkler. Håper dette kan gi litt verdifull informasjon som du kan bruke når du skal velge noen nye linser.

2 KOMMENTARER

  1. Takk for det!

    Har hatt skjeve hornhinner og bestilt kontaktlinsene mine via optikeren min i fem år nå. Begynte plutselig å sammenligne priser på nett og fant ut at det er utrolig mye dyrere å kjøpe dem hos optiker enn det er på nett. Så setter virkelig pris på at dere sjekker prisene hos forskjellige nettbutikker.

    mvh
    Are jon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here