Fargelinser – for deg som vil skifte øyefarge

5
10529

Fargelinser – for deg som vil endre litt utseende

Er du lei av din øyenfarge? Det er en enkel måte å endre dette til en annet farge dersom du ønsker å investere i noen litt fiffige kontaktlinser. Fargelinser kan gjøre øynene dine blå, grønne eller lilla – på små sekunder.

Finn ut hvilke fargelinser som er tilgjengelige på det norske markedet og om de er egnet for dine øyne.

Hvilke fargelinser finnes på markedet?

Det finnes flere typer fargelinser, som alle serverer ulike formål. Ulike linser er egnet for lyse og mørke øyne. Det er også linser for Halloween og andre kostymefester som kan gjøre at øynene dine ser helt umenneskelige ut.

Som regel er det en solid oppgang i solgte fargelinser når Halloween nærmer seg. Det har (heldigvis) blitt mer og mer populært for nordmenn å ta Halloween-feiringen seriøst og det å bruke skumle kontaktlinser er faktisk et utrolig sterkt og godt virkemiddel.

Fargelinser med ekstrautstyrt fargetone.

Disse linsene er best for folk som har lyse øyne. De vil ikke gjøre din øyefarge forskjelligbrown-518324_960_720 fra det du har opprinnelig, men forsterker din naturlige farge. De mest populære fargetonene er aqua, blått og grønt. Disse kontaktlinsene er delvis gjennomsiktige, så et naturlig mønster av iris er synlig gjennom dem.

Mange bedrifter produserer fargelinser for lyse øyne. Mest populære og de aller mest naturlige er FreshLook Dimensions av Ciba Vision og Acuvue 2 Colors Enhancers av Johnson & Johnson. Det er også noen meget interessante fargelinser som kalles Freshlook Radiance. Effekten er virkelig imponerende.

Fargelinser for mørke øyne

Hvis du har brune øyne det eneste alternativet ugjennomsiktige fargelinser. Da er det slik at selve øyeeplet ikke vil være synlig på øynene. De mest populære fargene er blå og jade grønn.

Det er for øvrig mye vanskeligere for en med mørke øyne å endre øyenfarge enn en med lyse øyne – noe som faktisk sier seg selv.

Ting du trenger å vite om fargelinser

abstract-19141_960_720
– De fleste fargede linser komme med korrigerende krefter eller uten noen styrke i det hele tatt. Pass på at du leser deg opp på om du bestiller fargelinser med styrke eller uten styrke når du kjøper inn.

– Fargelinser er sunt for øynene hvis du gjør det skikkelig. Det er viktig å holde dem i en spesiell linsevæske og rengjøre dem hver gang etter bruk.

– Du bør ikke bruke fargelinser for lenge. 6-8 timer per dag er maksimal anbefalt av de fleste leger. Hvis du ikke bruker kontaktlinser til daglig, så bør du minimere den tiden kontaktlinsene er på øynene. Da vil ikke øynene være vant til et «belegg» som legger seg utpå, noe som kan skape midlertidige problemer i form av ubehag.

– Kjøp fargelinsene dine hos sertifiserte forhandlere. Det verste du kan gjøre er å kjøpe dem fra en eller annen tilfeldig kinesisk nettbutikk! Dette er fargelinser som kan være falske og være direkte farlig for øynene. Mange opplever ubehag hvert eneste år fordi de kjøper billige fargelinser uten å tenke på hvem som faktisk selger dem. Ting som skal på øynene (linser, linesevæske, etc.) er ikke noe du bør gamble med.

Her kan du kjøpe fargelinser

NettbutikkFraktBestill
Fri fraktbutton
40,- NOKbutton
skjermbilde-2016-09-16-kl-23-55-07Fri fraktbutton
Fri fraktbutton

5 KOMMENTARER

 1. De fleste fargede kontaktlinser er utformet for å etterligne det naturlige utseendet på den fargede delen av øyet, kalles iris.

  Siden dette området består av fargerike figurer og linjer, noen farge kontakter har en serie med små fargede prikker og radialt arrangert fargede linjer og former for å hjelpe linsene ser mer naturlig på øyet.

  Sentrum av objektivet, den delen som ligger over eleven, er klart slik at du kan se.

 2. Fargelinser er enkle å bruke og ta vare på. Hvis du aldri har slitt kontaktlinser før det kan virke skremmende, men med noen enkle tips og litt trening vil du være i stand til å bære noen av våre objektiver med letthet. Når du bruker kontaktlinser er det viktigste sikkerhet – dine øyne er dyrebare!

  Våre kontaktlinser er trygt å bruke, men pass på at du følger produsentens instruksjoner og lese denne siden for å sørge for at du bruker dem riktig. Å bruke kontaktlinser må du kontaktlinsevæske og en kontaktlinseetui for hvert par linser. Uten disse elementene vil det være svært vanskelig å bruke og oppbevare fargelinsene trygt. Her kan du finne informasjon om alt fra hvordan du setter inn kontaktlinser til sikkerhet.

  • Fargelinser er veldig enkle å ta av og på, og man skal være helt sikker på at man klarer å bruke kontaktlinser før man kjøper dem. For det er faktisk noe som kan være veldig uvant for mange mennesker, det å begynne å ta inne på øyeeplet.

 3. Takk for fin artikkel om fargelinser. Mange undervurderer jo definitivt hvor mye utseende faktisk kan endre seg når man bruker fargerike linser.

  Håper flere går med det – jeg elsker å gå rundt i Bergen by og se litt fine øyne!

  • Det er også mange som tror at fargelinsene vil gjøre en alt for stor forandring på noen utseende. Slik er det ikke.

   Alt med måte, selvfølgelig. Det er viktig at man ikke går med Halloween-linser når man skal ut på jobb, men det er sånne ting folk heldigvis forstår i Norge.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here