Linsekjøp og betalingsmetodikk

0
2527

Har du et behov for kontaktlinser og ønsker å begynne å bruke nettet for å skaffe deg de beste tilbudene? Ikke noe problem.

I Norge i dag er det flere nettbutikker som kniver knallhardt om kundene og man kan få alle slags kontaktlinser på nett – samme hvilket behov du har. De siste årene har vi også sett at internasjonale kjeder har begynt å fokusere mer og mer på det norske markedet, og Mister Spex sitt oppkjøp av Lensstore er bare én av mange eksempler på at man ikke lengre ser på Norge som et lite land å operere i lengre.

Norges Optikerforbund gjorde en undersøkelse for noen år siden som viste at 9 av 10 nordmenn over 60 år bruker en form for synskorrigerende hjelpemiddel (briller eller kontaktlinser). Og det er internettbransjen som er i sterkt vekst. Der optikerne ser at de får færre og færre kunder, har Lenson, Lensit, Smartbuyglasses og Mister Spex klart seg veldig bra.

Det har faktisk blitt så populært å kjøpe kontaktlinser på nettet i Norge at omsetningen på nett har gått over omsetning i fysisk butikk. For å si det sånn; det er ikke alle nisjer som er preget av like høy vekst på internett som kontaktlinsenisjen. Det at nettbutikkene er i vekst fører naturligvis til at man blir nødt til å bli vant til en ny måte å kjøpe linser på.

Hvordan betaler man for kontaktlinser på nettet?

Les også: Slik kjøper du kontaktlinsene på kreditt

Betalingsmetoden er ganske enkel; det beste er å bruke kredittkort. Har du ikke litt rabatt med kredittkortet når du skal kjøpe noe på internett, så blir prosessen plutselig veldig mye vanskeligere. Her er et skjermbilde av hvilke betalingsmetoder som tilbys hos henholdsvis Lensit og Smartbuyglasses:

Lensit:

SBG:

Du kjenner kanskje noen av dem igjen?

Nettbutikkene prøver å tilby et så bredt spekter av ulike betalingsmetoder for å sikre seg at alle kunder vil ha muligheten til å betale med det kortet de har i lommeboken.

Selv har jeg kjøpt linsene mine på internett i vel 2 år nå og har helt fra starten av brukt kredittkort for å betale. Man kan også få tilsendt faktura fra noen nettbutikker, men dette krever at du har tålmodighet på å vente at det skal dumpe ned en faktura ned i posten din etter 30 dager. Dette er ofte utstedt av et norsk firma som heter Klarna, men er, fra et økonomisk standpunkt, ikke en løsning som egentlig anbefales. Denne løsningen er nok ikke helt ideell da det ofte inngår et administrasjonsgebyr på mellom 50 og 100 kroner hver gang man bruker en slik faktura.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here