Kontaktlinser kjøpt på kreditt

4
2371

Kontaktlinser på kreditt

Har du et behov for kontaktlinser så kjapt som mulig, men sliter med å få finansiert det nå med en gang, så vil du faktisk fortsatt ha muligheten for å få tak i dem. Mange tar opp lån for å finansiere slike ting i hverdagen – såkalte forbrukslån.

Men det er også veldig mange av de norske nettbutikkene som tillater kundene sine å ta betalingen i

etterkant nettopp på grunn av at kontaktlinser er en såpass vital del av hverdagen for såpass mange mennesker at man ikke kan klare seg uten.

Selvfølgelig – de aller fleste har også et par briller å supplere krisetider med, men det er ganske hemmende om dette er en av dagene man skal møte kjæresten sin eller dra ut på byen for å imponere noen.

Vi kan altså konkludere med at du har fire måter å finansiere linsene dine på når du skal ut og handle inn din nye forsyning:

1. Forbrukslån.

money-29047_960_720
Til tross for at det ikke er veldig gunstig, så går det an å ta opp et knippe forbrukslån for en mindre tidsperiode slik at du kan få kjøpt inn noe så viktig som kontaktlinser. Det som er veldig viktig når du tar opp forbrukslån er at du ikke tar opp mer enn hva du trenger. Til tross for at det kan være veldig fristende å “dytte opp” lånet til 20,000 i stedet for 10,000 kroner, så vil den effektive renten være såpass høy at du kommer til å slite med tilbakebetalingen ved et senere tidspunkt.

PS! Det er viktig at du holder deg unna såkalte “smålån” eller “SMS-lån”. De er så dyre at det virkelig vil sende deg til personlig konkurs dersom du ikke betaler de ned nærmest dagen etter at du har tatt opp lånet…

2. Kredittkort.

credit-card-1520400_960_720
Fungerer veldig likt som forbrukslån, men med et fysisk kort som du betaler med på nettbutikken. De aller fleste (om ikke alle) nettbutikker har en funksjon slik at det skal være helt uproblematisk å kjøpe inn de forsyningene du trenger.

Noen kredittkort har også “cashback”-løsning som gjør at du får tilbake penger ved å bruke kredittkortet hos en spesifikk forhandler. Jeg har til dags dato ikke sett noen som gir cashback på kontaktlinser, men det gjelder å holde øynene åpne.

En annen fordel med å bruke kredittkort er at du får veldig gunstig juridisk beskyttelse ved å kjøpe ting på nettet. I følge Finansavtaleloven er banken ansvarlig for å dekke mangler og feil ved varer som forbruker har kjøpt på nett – dersom forbruker har benyttet seg av et kredittkort.

3. Betale selv med egne penger.

Det aller beste er jo selvfølgelig om du har en likviditet som gjør at du kan ta deg råd til å kjøpe inn egne kontaktlinser uten å være avhengig av mange forskjellige banker og slikt.

Dette er naturligvis den løsningen vi helt klart anbefaler. Det å utsette betalingen eller sette deg i gjeld for å få kjøpt kontaktlinser er egentlig veldig uheldig da linser er et konsumprodukt som ikke kan videreselges – og dermed ikke går for å være en investering.

4. Kjøpe på kreditt.

Grunnen til at jeg opprettet dette innlegget var jo selvfølgelig at jeg ville fortelle om muligheten for å kjøpe inn kontaktlinser på kreditt. Har man et ønske om betalingsutsettelse i X antall uker eller X antall måneder, så skal ikke dette være noe problem hos de aller fleste nettbutikkene.

Som regel er det også slik at nettbutikker som selger kontaktlinser og briller vil være mer enn behjelpelige med å få til en slik ordning da det også gavner dem med tanke på rente og liknende.Mitt aller beste råd vil være å kjøpe kontaktlinser for 3 eller 6 måneder av gangen. Og kjøpe inn en forsyning minst èn måned før du går tom. Hvis du bruker månedslinser, så bør du alltid ha et par “nødlinser” liggende i tilfelle kontaktlinsene skulle få et rift eller på en annen måte bli ødelagt.

På den måten har du “alltid” linser tilgjengelig og det er mye lettere å planlegge økonomien sin når du har faste rammer å forholde deg til.

Hvis du er nødt til å ta opp lån for å kjøpe kontaktlinser, så tror jeg at det krever større omrokkeringer i økonomien din. Linser er såpass billige at du alltid bør finne plass til dem i budsjettet ditt – ellers er du nødt til å spare på andre fronter.

4 KOMMENTARER

  1. I utgangspunktet er det jo selvfølgelig lurt å ha pengene i eie før man begynner å bruke dem. Vet ikke hvor mange mennesker jeg har sett gått personlig konkurs etter at de har begynt å finansiere helt dagligdagse ting med forbrukslån og kredittkort.

    • Det du skriver er forsåvidt sant. Alt handler riktignok om prioriteringer, hvis man har en grunninntekt som er OK.

  2. Jeg vet ikke hvor langt man er ned på lista over fattige mennesker i Norge, men altså – kontaktlinser og andre ting man MÅ ha i hverdagen bør uansett prioriteres først før andre ting. Selv folk som går på NAV bør jo ha råd til linser

    • Joda, men det finnes de som ikke har så alt for mye penger og som trenger å låne. Det er helt normalt.

      Det sagt, selvfølgelig skal man holde seg unna kredittkort og forbrukslån hvis man har mulighet til det. Dette er jo bare nødløsninger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here