Nye kontaktlinser ga meg tåkete syn – problem

4
2014

Nye kontaktlinser = tåkesyn

Spørsmål

Jeg har hatt tåkete syn på mitt høyre øye. Jeg begynte å bruke en månedslinse med en ganske sterk resept på det øyet for ca en uke. Det er 20 år siden jeg brukte briller og mitt høyre øye har svært dårlig syn og er ganske “åpen” for å skaffe seg betennelser og sykdommer, noe som har ført til at legen min har bedt meg om å gå så mye med briller som overhodet mulig for å ikke irritere det.

Mitt venstre øye er nesten perfekt. Min lege sa at det høyre øye er litt “amblyopic” som visstnok skal

være et legeuttrykk som får frem at det er skeivt i forhold til det andre. Uansett …. jeg elsker de nye kontaktlinsene jeg har fått. Det forbedrer mitt syn helt perfekt. Men etter noen timer med linsen satt på vil jeg begynne å merke at jeg får tåkesyn på høyre øye.

Jeg merker at problemet er mye verre jo lenger jeg stirrer på skjermen min. Dessverre er jeg nødt til å stirre på dataskjermer i timevis hele dagen på grunn av arbeidet jeg utfører. Er det noen som har vært borti liknende? Vurderer å ta en tur til legen nå med det første, men tenkte å høre med dere først.
Svar:

Dette er et ganske uvanlig spørsmål, og jeg tror vi er nødt til å håpe at en optiker kan plukke opp dette og gi deg en profesjonell vurdering.

Legen snakker om at ditt høyre øye blir litt “amblyopic ‘, som betyr at hjernen ikke behandle informasjonen fra det høyre øyet skikkelig på grunn av en lang tid med lite trening / bruk.

Det høres ikke ut som en kontaktlinseproblem, siden det ikke blir bedre når du fjerner kontaktlinser og det blir verre jo lenger stirrer du på PC-skjermen. Jeg ville heller tro at det er øyet som er problemet og ikke linsen.

Jeg tror nok du er nødt til å gå innom din optiker for at det skal bli bedre. Jeg har egentlig ikke noe fornuftig svar å gi ut over at jeg håper at du finner en løsning på problemet og at du kan bruke linser i fremtiden da det virker som om du trives med dette.

Beklager at jeg ikke kan hjelpe mer.

4 KOMMENTARER

 1. Det tok meg veldig lang tid å identifisere hvorfor jeg fikk tåkete syn. Brukte linser i en lengre periode, men skjønte aldri at det var det som gjorde at jeg fikk problemer med øynene.

  Så tok jeg rett og slett og besøkte optiker og fant ut at det stemte. Anbefaler alle å høre med optiker eller øyelege før de begynner å ta kjappe avgjørelser selv i hvert fall.

  • Veldig mange (også de som besøker denne nettsiden) har jo et håp om at de skal møte på noen som er i samme situasjon som dem. Men når det kommer til øyehelse, så vil alle ha individuelle behov – og derfor mener vi at det er helt vitalt at folk oppsøker legen sin.

 2. Tåkete syn er jo helt krise å operere med. Fikk faktisk fikset problemene mine gjennom å kutte helt ut kontaktlinser og heller kjøre på med en øyeoperasjon, og vet at dette har fungert for mange andre.

  Kan anbefale det på det varmeste hvert fall, og så får jeg bare ønske folk lykke til med valg av øyeklinikk.

  Jeg var heldig sånn sett da jeg dro til Øst-Europa og sparte 10,000,- NOK per øye. 🙂

 3. Har slitt med tåkesyn i 4-5 uker nå, og over telefon kunne ikke optiker svare. Litt lenge å vente til jeg fikk time, og jeg kan ikke bruke briller i stede for, så nå skyller jeg kontaktlinsene ca. hver andre time. Skulle ønske jeg hadde fått tips her, men det har jeg altså ikke. I forhold til operasjon er det ikke aktuelt da jeg er over 40, og ikke tar sjansen – har faktisk sett en med de mulige bivirkninger som finnes. Jeg mister dybdesynet med brillene, men skjønner at jeg kanskje må være uten dybdesyn fram til jeg blir kontrollert. Har noen faktisk tips til meg er jeg svært takknemlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here