Gode tips til deg som kjøper kontaktlinser på nett

0
1357

Det er en del tips og triks som vil være relevant for deg som har valgt å spare penger når du kjøper kontaktlinser – nemlig til deg som kjøper dem på nett. Vi har samlet fire gode tips som kommer deg til gode og som du etter all sannsynlighet vil dra god nytte av i fremtiden.

 

1. Fortsett dine vanlige synsundersøkelser.

Årlige øyeundersøkelser er viktig for alle, men spesielt for kontaktlinsepasienter. Risikoen for å utvikle en øyeinfeksjon øker betraktelig når du bruker linser. Noen små infeksjoner eller irritasjoner kan raskt føre til mer kompliserte problemer.

Det kan også være slik at du endrer syn, noe som gir et ganske stort problem dersom man fortsetter å bruke de samme kontaktlinsene.

Tips nummer én går på å ikke bare bruke nettbutikkene rundt omkring som eneste området hvor man har noe med synet sitt å gjøre, men fortsatt ta synsproblemer og øyehelse på alvor.

 

2. Dobbeltsjekk bestillingen før du betaler.

Jeg har faktisk gjort den grove feilen å bestilt feil kontaktlinser på nett en gang, og det er ikke noe jeg ønsker at skal gjenta seg. Vær helt sikker på at du har bestilt riktig – og det er jo tross alt oss med dårlig syn som bør sjekke igjennom bestillingen én gang ekstra for å være sikker på at vi ikke har trykket feil…

Les også: Tenk på den totale kjøpsopplevelsen når du kjøper linser på nett

Jeg har for øvrig bestilt feil kontaktlinser en gang og det var null problem med å sende de i retur og få mine riktige linser. Men det er noe som helst bør unngås.

 

3. Spør øyelegen før du bytter linser.

Hvis du har spesifikke problemer med de kontaktlinsene du bruker nå og heller ønsker å doctor-patient-1080408_960_720bytte til noen andre, så vil jeg anbefale at du hører med en optiker hvilke han vil anbefale.

Jeg vet at det finnes en god del tips og triks rundt dette på internett, men som regel er det kun hobbyentusiaster som har skrevet det og de er heller ikke særlig pålitelige. En optiker eller øyelege skal være i stand til å gi et svar på hvilke linser som skal være akseptable for å dekke ditt behov.

(oppdatert 2016): Nå finnes det så mange «tester» på internett og informasjon som gjør at jeg synes det blir litt overfladisk å hele tiden løpe til optiker eller øyelege hvis man har lyst til å begynne å bruke noen kontaktlinser som passer øynene dine bedre. Selv har jeg byttet to ganger i løpet av det siste året og måten jeg gjør det på er bare ved å bestille noen andre via en nettbutikk.

 

4. Sjekk utløpsdatoen.

Umiddelbart etter å ha mottatt dine kontaktlinser bør du sjekke utløpsdatoen på pakken. Hvis linsene er gått ut på dato vil de være farlig for øynene dine.

Ring nettbutikken umiddelbart og be om en erstatning.

PS! Jeg har enda til gode å høre om at noen nordmenn har fått kontaktlinser som har gått ut på dato, men jeg vet at flere har opplevd å få dårlige linser når de har bestilt fra litt «shady» utenlandske nettbutikker.
LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here