Kan en laseroperasjon operere bort astigmatisme?

  0
  173

  Ja, i de fleste tilfeller kan en øyeoperasjon korrigere astigmatisme og resultatet varer livet ut.

  Astigmatisme er et veldig normalt synsproblem og, på tross av sitt noe skremmende og ”eksotiske” navn, er det bare en vanlig synskorrigering som skal til for at mennesker med dette problemet ser godt igjen – akkurat på samme måte som nærsynte og langsynte. Det er nøyaktig de samme hjelpemidlene som fungerer for alle tre variantene: briller, kontaktlinser eller øyeoperasjon.

  Folk som har astigmatisme sliter med at øyets hornhinne (”Cornea” på engelsk) har en litt bredere form. Det finnes mange måter å beskrive det på for å kunne danne seg et ordentlig bilde i hodet, men den vanligste er å beskrive de fleste menneskers hornhinne formet som en vanlig fotball/bordtennisball mens en person med astigmatisme har en hornhinne formet som en amerikansk fotball/baksiden av en skje.

  Laserprosedyren for å eliminere dette problemet går derfor ut på å omforme hornhinnen til å få en rundere form. Det kan også være at enkelte klinikker tar en høyere pris for å korrigere astigmatisme, men dette er noe du blir nødt til å sjekke ut med den klinikken du vurderer å operere deg hos.