Vil en laseroperasjon hjelpe meg med å lese tydeligere?

  0
  162

  Har du bikket 40 år og sliter med å lese liten tekst på plakater, i aviser og på TVen? En laseroperasjon kan fikse det problemet.

  Moderne teknologi kan nemlig hjelpe deg med å utføre en operasjon kalt ”monovision” som hjelper til med å fjerne presbyopi. Laseroperasjonen går ut på at det ene øyet opereres og lar det andre øyet forbli litt nærsynt. Grunnen til det er at man oppnår en effekt der det opererte øyet vil kunne se distanserte objekter helt perfekt og det nærsynte øyet vil kunne hjelpe deg med å lese. Til tross for at det høres ut som en forverring av din nåværende situasjon, så er det faktisk noe de aller fleste klarer å bli vant til ganske kjapt.

  Hvis du vurderer å utføre en slik laseroperasjon, så bør du først prøve ut ”monovision”-kontaktlinser som kan fås av din optiker. De selges ikke på internett sammen med vanlige linser da det kreves litt ekstra arbeid for å få tilpasset kontaktlinsene øyestyrken din.

  Enkelte pasienter mener riktignok at dybdesynet forsvinner litt hvis man tar en slik laseroperasjon. Et slikt valg er også nært knyttet til dine interesser og hvilken livsstil du lever. Leser du mye og trives med det? Da kan det være en frihet å ta øyeoperasjonen. Men hvis du stadig skifter mellom ulike aktiviteter og har en meget aktiv livsstil, så bør du kanskje tenke deg nøye om en gang til. Det beste vil nok helt klart være å ta kontakt med en øyelege eller kirurg for å fortelle om dine behov og høre om hvilke løsninger som finnes for deg.