Kan man bruke kontaktlinser etter å ha tatt en laseroperasjon?

  0
  214

  Til tross for at selve målet med en laseroperasjon er å fjerne behovet for briller og kontaktlinser gjennom å korrigere langsynthet, nærsynthet eller astigmatisme, så er det i noen tilfeller nødvendig å bruke kontaktlinser etter operasjonen.

  Et godt eksempel er de som har utrolig svakt syn og ønsker å korrigere synet til å komme ”nærmere” et perfekt syn. Da er det ikke sikkert at legen fullt og helt kan fikse hornhinnen godt nok til å gi vedkommende et 20/20-syn, men forhåpentligvis kan pasienten i hvert fall få et bedre liv og være mindre avhengig av kontaktlinser og briller.

  Et annet eksempel er en person som har tatt laseroperasjon for lenge siden, men som nå har blitt eldre og dermed lider av det som heter presbyopi. Da kan man for eksempel benytte seg av kontaktlinser i stedet for lesebriller hvis man for eksempel ønsker å lese avisen.

  Andre tidligere pasienter er kanskje bekymret for at de ikke kan benytte seg av fargelinser?

  Men fortvil ikke. Den gode nyheten er at det er fullstendig trygt å bruke kontaktlinser etter å ha tatt en øyeoperasjon. Mange øyeleger anbefaler at man venter mellom to og tre måneder etter en laseroperasjon før man begynner å bruke kontaktlinser igjen. Spør din lokale optiker eller øyelege for hans eller hennes anbefalinger.