Hva skjer under en konsultasjon med øyelegen/kirurgen?

  0
  176

  Det er to ulike møter med øyelege/optiker/fastlege som skjer før en laseroperasjon. Først blir du nødt til å få utført en vanlig synstest og deretter en fullverdig synskirurgi-konsultasjon.

  Synstesten kan bli gjort hos en optikerkjede eller hos fastlegen din. Dette blir gjort for å sjekke hvor godt/dårlig syn du har og hva som eventuelt skal korrigeres. Optikeren eller legen vil også se hvordan pupillen din reagerer i ulike situasjoner i både ”fast” og ”slapp” tilstand.

  Under konsultasjonen vil det bli utført noen litt mer avanserte undersøkelser for å se om du er kvalifisert til å gjennomgå øyeoperasjonen. I og med at laseroperasjonen vil bestå i å blant annet forme hornhinnen din vil det bli tatt veldig nøyaktige undersøkelser av hvordan hornhinnen er formet for å se om det er forsvarlig å gjennomføre operasjonen.

  Det vil også bli tatt undersøkelser av øyelokkene dine for å sjekke at de ikke kan forstyrre helbredelsen i etterkant. Øyelokk er faktisk ganske ofte grunnen til at pasienter opplever komplikasjoner i uker og måneder etter operasjonen.