Kontaktlinser og hygiene

3
1823

Linser og hygiene

Det er viktig å holde kontaktlinsene dine rene og pene før du setter dem på øynene. Og det er mange grunner til å holde seg ordentlig når det kommer til kontaktlinser og hygiene. Det fremste argumentet er naturligvis at du kommer til å gå på en skikkelig sykdomssmell hvis du ikke tar ordentlig vare på øynene dine.

Men du må også huske på at du i aller høyeste grad mest sannsynlig også kommer til å måtte gå rundt og se dårligere om du har kontaktlinser som ikke er like gode som da de ble kjøpt.

Linsevæske er vel det fremste hjelpemiddelet når det kommer til rengjøring av linser – eller linsevæske hjelper dem i hvert fall med å holde seg gode og friske til man skal ta det på igjen. Om du bruker månedslinser, så er dette et svært viktig alternativ da du rett og slett må innse at du ikke kan tørke ut linsene og fortsatt ha et håp om å bruke de igjen.

Kunnskap er nøkkelen til bedre øyehelse

Kontaktlinser og hygiene er det viktig å ha kunnskap rundt. Ikke kjøp linsene dine på suspekte steder, men ta nøye forhåndsregler for hvor du kjøper dem og hvor de kommer fra generelt.

Se også etter gode tilbud på linser, og de fleste av disse finner du på internett. Det er mye billigere å kjøpe kontaktlinser hos en nettleverandør enn det er hos optikeren din, noe du bør tenke på neste gang du skal handle inn noen synskorrigerende hjelpemidler.

I tillegg er det slik at linsevæske o.l. er mye billigere på nett enn det er i butikk. Selv kjøpte jeg alt hos optikeren min, men det ble det en ganske kvikk slutt på etter at jeg så hvor mye jeg faktisk kunne spare på å kikke på diverse nettbutikker.

Oppsummering

Hygiene rundt kontaktlinser kan i hvert fall oppsummeres ved disse tre punktene:

1. Skaff deg skikkelig linsevæske (og sjekk hvor du kan kjøpe det billig).
2. Hold linsene dine rene til enhver tid.
3. Blir linsen skadet, så vil jeg bytte den ut umiddelbart. Jeg vet det er kjedelig hvis du nettopp har startet på en ny månedslinse, men det er farlig for øyet å bruke kontaktlinser som er skadet.

Annet

Hvis man har nyfødte barn i nærheten når man tar på kontaktlinser, så kan det være et uromoment. Viktigst er at barnet føler seg komfortabel og har på seg gode klær. Hvis du ønsker å vite mer om hvilke bleier du bør bruke, så kan du sjekke www.tøybleier.no .

3 KOMMENTARER

  1. Det er veldig viktig å ta vare på øynene sine. Har selv en bror som gikk med en ødelagt kontaktlinse i litt mer enn tre dager – og vips, så var han nødt til å gå til legen fordi noe føltes feil på øyet. Legen sa at det kanskje bare var snakk om timer før han ble blind på det ene øyet fordi han lot linsen stå i for lenge da den var skadet.

    SÅ husk det hvis noen leser dette – ALDRI bruk en kontaktlinse som er ødelagt eller skrapet opp.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here