Øyeoperasjon

Øyeoperasjon – spørsmål og svar

Det er veldig mye informasjon om øyeoperasjon der ute på internett, men svært lite som er relevant i forhold til folk som vurderer et slikt kirurgisk inngrep. Har man slitt lenge nok med briller og kontaktlinser, så vil man etter hvert se seg til etter en slik varig ting som gjør at man slipper å bruke begge deler – resten av livet.

Så det er en del spørsmål som kommer opp når man tenker på øyeoperasjon, noe vi skal prøve å besvare så godt som overhodet mulig.

Hva koster en øyeoperasjon?

Dette kommer an på en del ting, men spesielt hvor du tar den. Om du har tenkt til å ta den her hjemme i

En LASIK-operasjon kan være kostnadsbesparende i lengden.
En LASIK-operasjon kan være kostnadsbesparende i lengden.

Norge, så er det relativt mye dyrere enn å ta den i utlandet. Laseroperasjoner blant nordmenn i utlandet har eksplodert i antall de seneste årene, men det har også problemene knyttet opp mot det.

Det er ikke alltid lurt å dra til utlandet for å ta en øyeroperasjon for å spare en del kroner.

I Norge må du nok ut med rundt 25,000 norske kroner for å ta en slik operasjon. I utlandet vil du nok klare å presse det ned til halvparten.

Vi ser at det koster mindre å ta en øyeoperasjon i Oslo enn det for eksempel er i Bergen. Dette er primært på grunn av at flere aktører på markedet presser prisene nedover.

LASIK eller ICL?

Det er primært to typer øyeoperasjon som brukes i dag; LASIK og ICL.

Med en LASIK-metode vil man benytte en laser for å redigere på hornhinnen, mens man under en ICL-operasjon bruker et fysisk håndverksverktøy til å skrape på overflaten av hornhinnen og redigere den rent fysisk.

Risikomessig er en LASIK øyeoperasjon det sikreste alternativet, men det finnes også mange gode og trygge klinikker i Norge som tar i mot personer som ønsker en ICL-redigering av øyet.

Hvor bør man ta en øyeoperasjon?

Det har blitt svært vanlig for veldig mange nordmenn å dra utenlands for å ta en øyeoperasjon. Billige operasjoner, mange aktører og et  stort spekter av kirurger (i ulik kvalitet) står som regel klare til å synskorrigere betalingsvillige nordmenn.

Selv vil jeg egentlig anbefale alle å se om de kan få gjort operasjonen i Norge først. Den aller vanligste grunnen til å dra utenlands for en øyeoperasjon er det finansielle, og om man gambler med synet sitt på den måten, så får man bare gjør det. Men jeg vil si at det ikke er særlig gunstig dersom man havner på feil øyeklinikk og blir blind som følge av elendige rutiner i utlandet.

Jeg vil råde deg til å ta øyeoperasjonen i Norge, men kan se at det vil for mange være fristende å dra utenlands.