Tre tips til deg som vurderer laseroperasjon

1
1130

Skal du ha laseroperasjon på øye, så er det noen tips og triks jeg er nødt til å fortelle deg om. Er selv i posisjonen hvor jeg nå har tatt en LASIK laseroperasjon og var fornøyd med den, men det var faktisk mer jobb enn jeg hadde regnet med å både finne riktig klinikk og sikre seg at det ikke skjedde noen komplikasjoner underveis (tett oppfulgt av legen).

På grunn av denne prosessen har jeg egentlig sett hvor omfattende det er – og hvor tidkrevende researchen egentlig er. Så jeg satt opp tre hovedpunkter som du kan følge hvis du skal ta en øyeoperasjon med laser.

 

1. Ikke ta det første og beste.

Gode klinikker med OK priser finnes i både utlandet og i Norge. Om du forhaster deg vil du nok angre på det i ettertid.

Selv gidder jeg ikke nevne hvilken klinikk jeg var hos da det kan oppfattes som reklame og jeg bare ble sånn “helt greit” fornøyd, men det er vel ingen hemmelighet dersom jeg sier at det var en av de aller største i Norge. 

2. Skaff deg gratis konsultasjon.

Hør om du kan komme på visitt for å høre hvilket opplegg de kan legge opp for deg. Jo mer du føler deg trygg og “hjemme”, desto større sjanse er det for å få full jackpot når du velger klinikk for LASIK laseroperasjon.

Det bør også være en synstest inkludert – og du er nødt til å legge ut om alt hvordan synet ditt har forandret seg eller utviklet seg de seneste årene. Dersom man ikke har hatt et stabilt syn i to år, så er man rett og slett ikke noen egnet kandidat til å ta en øyeoperasjon.

Jeg var hos en klinikk i starten hvor jeg følte at de ikke hadde et profesjonelt nok opplegg, noe som gjorde at jeg heller valgte noen andre. 

3. Pass deg hvis du skal til utlandet.

Laseroperasjoner i utlandet blir mer og mer populært for nordmenn, men man skal være veldig forsiktig og tenke på risikoen når man reiser utenlands.

Risikoen går naturligvis ikke bare på at du ikke nødvendigvis tjener så mye penger på det da du må kjøpe både fly + hotellopphold, men det er ganske mange land som utdanner leger over en lav sko uten helt å kvalitetssikre dem.

Det å komme hjem fra Baltikum med dårlig syn resten av livet er noe du absolutt ikke bør oppleve.

1 kommentar

  1. Laseroperasjon er noe man bør tenke gjennom på grunn av flere ting. Skal man ta det i Norge, så er man nødt til å begynne å sette seg inn i hvilke klinikker som faktisk kan tilby noe fornuftig og hvilke som ikke er helt gode å ha med å gjøre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here