Synskirurgi i USA – øyeoperasjon i Amerika

4
5099

Øyeoperasjon i USA – bli helt frisk

De som lider av mindre enn 20/20-syn søker ofte noen måter å se med 20/20-syn igjen. Noen har brukt kontaktlinser eller briller, men de som har betydelige synsproblemer søker veldig ofte andre måter å rette synet opp igjen på – du skal jo huske at kontaktlinser og briller bare fungerer som en midlertidig løsning

USA er et alternativ for deg som vil ta øyeoperasjon.

på synsproblemet ditt. Du vil jo aldri få et perfekt ”20/20”-syn av linser eller briller.

For de som bor i USA eller har tenkt til å reise dit vil øyekirurgi med laser være tilgjengelig og leger kan hjelpe dem med å skaffe seg et godt syn igjen. Som alle andre steder er det mange leger i USA som

utfører synskorreksjon ved hjelp av en laseroperasjon.

De som er interessert i slik kirurgi bør snakke med dem som allerede har hatt operasjon, ikke bare for å finne en lege de kan stole på, men også å lære hva inngrepet innebærer. Det er mange bivirkninger når du først har fullført øyeoperasjonen, noe som kanskje vil være litt beleilig i og med at du er i USA. Vi vil komme tilbake til bivirkningene og hvorfor dette kan være litt synd å ha i utlandet litt senere.Hvorfor skal man ta laseroperasjon i USA?

En av fordelene til å søke en spesialist i USA for en laseroperasjon er deres kunnskap. Hvis liberty-statue-198887_960_720du finner en lege du ikke er helt fornøyd med vet at du at det finnes et nærmest umettelig marked i en av verdens mest befolkede land. Som regel er det slik at øyekirurger i USA har topp utstyr til å gjøre en så god jobb som overhodet mulig.

En ting å merke seg med USA er utbredelsen av kosmetiske og kirurgiske inngrep som gjøres. Det er det landet med KLART mest øyeoperasjoner i verden, og presset på øyekirurgene er enormt i og med at det i veldig mange tilfeller ender med rettsak og saksøkning i millionklassen såfremt det vises noen tegn til varige bivirkninger eller korrigeringsfeil.

I et slikt land er det utelukkende de best øyekirurgene som har råd til å holde på i lengre perioder, noe som du bør ta til deg som et tips når du velger øyelege i USA; velg de mest erfarne.

Hvilke bivirkninger kan man slite med i etterkant av operasjonen?

Det er bivirkninger som kan oppstå etter at kirurgien er ferdig – men akkurat slik er det jo her hjemme

i Norge også. Husk på disse er kortvarige bivirkninger, men om du skal hoppe rett på flyet hjem fra New York, så vil du kanskje slite om du har to store lapper over øynene underveis. Du kan oppleve slørete og tåkete syn, røde øyne, lysfølsomhet og tørre øyne. Hvis disse bivirkningene ikke forsvinner i løpet av noen dager bør du oppsøke legen din igjen – noe som forteller deg at du ikke bør kjøre ”hit and run”, men heller kombinere USA-turen med noen dager i et av verdens mest spennende land.

En annen ting du bør vurdere før en slik øyeoperasjon er bruken av kontaktlinser. Før operasjonen bør du ikke bruke kontaktlinsene dine i minst to uker i forkant. For de som fortsatt bruker månedslinser bør du gå fire uker eller mer uten å bruke linsene dine.

Bruk altså ikke månedslinser den siste måneden før du skal ta en øyeoperasjon i USA.

Hva koster en øyeoperasjon i USA?

Prismessig ligger en øyeoperasjon inkludert ferien (flybilletter + hotellopphold) på sånn cirka det samme som i Norge. Det har altså ikke så mye å si for deg som ønsker en veldig mye billigere pris (da stikker du heller til Øst-Europa), men det er et tilbud til deg som ønsker gode og erfarne leger som så og si aldri har misfornøyde kunder.

4 KOMMENTARER

  1. LASIK laseroperasjon kan bli reist som et “trygt og enkelt alternativ til briller”, men mer enn halvparten av de som har tatt denne typen eller andre typer laseroperasjon trenger å bruke briller tidvis etter en operasjon. Det er ifølge en Consumer Reports National Research Center undersøkelse av 793 voksne som hadde laser vision-correction kirurgi de siste åtte årene.

    Mens 80 prosent av de spurte sa at de var “helt” eller “svært fornøyd” med sin operasjon, nesten to tredjedeler sa de var skuffet over å finne at de hadde fortsatt å bruke briller eller kontaktlinser minst innimellom. Det er forståelig, siden å være lei av kontakter og briller var den vanligste årsaken respondentene ga for valg av kirurgi. Et flertall av respondentene sa at de hadde det å korrigere nærsynthet (56 prosent), mens andre hadde det gjort for astigmatisme (35 prosent) og langsynthet (20 prosent). Bivirkninger som tørre øyne, glorier, og tåkete syn var vanlig blant våre respondenter, og noen ganger varte i minst seks måneder etter operasjonen. Det er spesielt urovekkende, siden Lasik øye kirurgi og lignende operasjoner er valgfag, ikke avgjørende, medisinske prosedyrer.

    • Det at man trenger å bruke briller i etterkant av en operasjon har blitt mindre og mindre vanlig. Nå fungerer laseroperasjoner bedre enn noensinne da man anno 2016 (i skrivende stund) har fått godt oppdatert teknologi.

  2. Jeg bodde riktignok i USA en lengre periode, men det var også der jeg tok en LASIK-operasjon hos en av klinikkene som fantes i området (Sør i Texas). Hadde ingen problemer med klinikken, men du aner ikke hvor mange som faktisk er klare på å få kunder der borte. Det er helt vilt marked!!

    I Norge er det ikke så mange som tar øyeoperasjon, og mange er jo ikke like mange mennesker her, men det er liten tvil om at det finnes mye flere øyeklinikker i USA og da skal man også være forsiktig. Min operasjon var på ingen måte billig. Jeg betalte nok kanskje litt mer enn det som er vanlig å betale i Norge også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here