Spar penger på å finne billigste laseroperasjon

4
1383

Slik kan du spare penger på laseroperasjon

Det har kommet frem i media at en del øyeklinikker i Norge med samme geografiske radius (alle sammen i Oslo-området) opererer med svært forskjellige priser.

Et kjapt søk på Google fikk meg inn på en god del av disse øyeklinikkene. Nå skal det sies at det ikke var alle som var like interessert i å si hvor mye en laseroperasjon kom til å koste hos dem.


Grunnene til dette kan jeg tenke meg er følgende:

1. De opererer med en (mye) høyere pris enn sine konkurrenter.

2. De ønsker at du skal inn til en konsultasjon hos dem slik at de kan selge deg en slags pakke – som for

Prøv å finn billigste pris på laseroperasjon. Foto: Wikimedia commons, user; Janke

deg vil ha et inntrykk av å være et godt tilbud når det i realiteten er akkurat det samme som alle de andre får.

3. At de tilbyr flere forskjellige laseroperasjoner.

4. At det finnes tilbud for studenter, eldre og liknende som gjør at de ikke ønsker å vise prisene da det er store forskjeller.

Etter å ha forhørt meg litt med noen av de øyeklinikkene som viser hvilken pris de gir for en laseroperasjon, så heller jeg mer for at alternativ 1 er det mest sannsynlige scenarioet i de fleste tilfeller.
Mailutveksling om pris på laseroperasjon

Noe annet som også slår meg etter litt mailutveksling mellom meg og laseroperasjon-klinikkene er at veldig mange hevder at de er billigst – til tross for at prisene som er oppgitt på nettstedene tyder på noe helt annet. Ved konfrontasjon blir jeg enten møtt med en veldig uklar tilbakemelding eller beskjed om at det er mulig å prute det ned til å bli billigere.

Opptil 10,000 norske kroner kan du spare på å velge riktig klinikk som utfører laseroperasjonen. Om du ser til utlandet, så vil du kunne spare opptil 15,000 norske kroner – og da er hotellopphold og flybilletter tatt med i vurderingen.

Jeg vil anbefale deg å ta litt ansvar for egen laseroperasjon og sjekke rundt på diverse steder hvor du kan spare mest penger. Husk på at det både skal være billig og ha et stort sikkerhetsnett for å være en god øyeklinikk, så det å se til utlandet er ikke alltid den beste løsningen.

4 KOMMENTARER

 1. Det er ganske vanskelig å vite hvor mye øyeklinikker tar når de skal utføre en LASIK laseroperasjon, noe som gjør at det ikke er så lett å være forbruker i det markedet der. Det er så utrolig mange faktorer som kan påvirke prisen både i den ene og den andre retningen.

  Forvirret om kostnadene ved LASIK? Det er forståelig. Tross alt, hvis du ønsker å kjøpe en mobiltelefon eller et spisebord eller en bil, er alt du trenger å gjøre er å gå online og gjøre et søk for å sammenligne priser.

  Med elektiv kirurgi som LASIK, er solid prisinformasjon vanskelig å finne på nettet, og kostnadene ved LASIK øyekirurgi kan variere ganske mye fra en øyekirurg til en annen. Prisene avhenger av hva teknologien kirurgen bruker, hvor mye synskorreksjon du trenger, hvor vanskelig prosedyren er og mer.

  • Mange av klinikkene har i de siste årene blitt flinkere til å oppgi priser på nettsidene sine. Problemet er jo fortsatt at mange av dem dessverre inkluderer en del kostnader som de ikke forteller om – og som du først får vite etter at du har betalt fem hundrede kroner for en såkalt “konsultasjon”.

   Vi i Kontaktlinser1.com vurderer om vi skal lage en prissammenligningsoversikt over hva de forskjellige klinikkene i Norge tar for en vanlig laseroperasjon (LASIK, ikke ICL).

 2. Det at noen øyeklinikker operer med høyere pris enn andre for en laseroperasjon kommer av én enkelt grunn: merkevare. Mange nordmenn tenker jo selvfølgelig “Å, vi har sett Memira reklamere på TV og har dratt med seg kjendiser i samme slengen, så de må sikkert være bra!”.

  Kildekritikk er en mangelvare hos mange. Og det er vel derfor Memira har vokst seg så store i Norge, rett og slett fordi mange tar det for gitt at de kan operere med en høyere pris fordi mange kjenner til dem.

  • Du har nok rett i at klinikker som dukker opp mye på TV har et konkurransefortrinn som følge av det, uten at jeg tør å nevne noen navn på hvilke som er bedre enn andre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here