Min historie: Øyeoperasjon i Barcelona

3
4578

Min øyeoperasjon i Barcelona
Jeg tenkte å ta meg en tur til Barcelona for å få fikset litt på øynene mine. Var veldig klar over at det grunnet Euro-krisen hadde blitt et svært lavt kostnadsnivå i landet, og selv øyekirurgene slet med å

skaffe seg jobb.

Er vel bare Barcelonas fotballspillere som virkelig kan føle seg skikkelig sikre på at de har en lønning de kan være stolt av i forhold til spansk standard. Sjekk prisen på fotballbilletter til Barcelona om du ikke tror på meg at det er mye penger involvert i spansk fotball allerede.

Barcelona lå rett og slett brakk i det jeg ankom et av de mest luksuriøse hotellene. Nå skal jeg ikke overdrive, men jeg tenkte egentlig “hva er det jeg har begitt meg ut på?” når jeg så hvor mye fattige folk som fantes i Spania.

Uansett; jeg skulle bare ta en øyeoperasjon og komme meg unna.

Ankom øyeklinikken på dag nummer 2, og ting virket som de skulle. Var vel noen få avvik fra hvordan ting så ut i katalogen jeg hadde fått fra selskapet, men hvem er det ikke som ljuger på seg litt ekstra når man skal lokke folk med penger?

Alt i alt virket veldig ordentlig, og jeg tenkte umiddelbart at jeg skulle få bedret synet. Og joda, det fikk jeg også.


Hvordan gikk øyeoperasjonen?

Selve øyeoperasjonen tok vel bare et par minutter på hvert øye. Måtte sitte i bekmørket på hotellrommet mitt og vente på at øynene skulle bli vant til lys, så den neste uken har jeg egentlig ikke veldig mye å melde fra om. Mye tørketid kan man jo godt si.

Når jeg kom tilbake til Norge, så hadde jeg et perfekt syn i tillegg til at jeg hadde spart rundt 20,000 norske kroner på å ikke ta den i Norge. Vel…jeg hadde lett gjort det igjen dersom jeg hadde sjansen.
3 KOMMENTARER

  1. Hei:) hørtes bra ut det der! Lurte på om du kunne postet hvor du gjorde det? Tenkte å dra til utlandet og gjøre det selv…

  2. Vi fikk en anmeldelse fra en som hadde tatt en laseroperasjon i Barcelona som sendte oss dette på mail. Det kan virkelig virke som at det er copy/pastet i Google Translate, men det viser i hvert fall hva han fikk da han prøvde seg i katalanernes hovedstad.

    Så håper jeg bare du forstår noe av teksten.

    I USA, betaler du ingenting og får ingenting. I Skandinavia, du betaler mye og får mye. I Catalonia, du betaler mye og får ingenting.
    Helsevesenet er et perfekt eksempel på dette. Som en expat, pengene du betaler på Seguredad Social utgjør mellom 150 og 250 Euro per måned (ut av en gjennomsnittlig lønn på 1600 Euro før skatt), som du får ventelister for opp til 1-2 år og leger som don ‘t snakke engelsk.
    Med dette i bakhodet tror du at private sykehus vil fylle tomrommet, ikke sant? Feil. Steder som Clinica Corachán stjele pengene dine og levere under pålydende forestillinger som ikke tar vare på de fysiske problemene du har nå betalt to ganger for, offentlig og privat. De utfører smertefulle undersøkelser skjønt, som ikke har noen forbindelse til de ills du har. De har heller ikke snakker engelsk, og de ikke svarer på e-post for oppfølgingsspørsmål og svar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here