Laseroperasjon øye: Erfaringer og tips

5
7041

Erfaring fra laseroperasjon på øye

I og med at det er ganske begrenset informasjon på norsk om kunder som har tatt laseroperasjon på øye, så tenkte vi at det var greit å ta kontakt med noen som vi visste hadde gjort dette inngrepet tidligere og kunne gi “førstehåndskunnskap” på hva man var nødt til å tenkte på samt hvilke erfaringer og tips de kunne komme med.

Selv kjente jeg to personer som hadde en ganske ulik bakgrunn når det kom til øyeoperasjon – der to hadde benyttet seg av LASIK-metoden, noe som betyr at man bruker en lasermaskin til å rette på synet. Kjenner også til en som har tatt en ICL-operasjon, men dette kommer jeg tilbake til i en senere bloggpost.

Mann, 23 år fra Bærum

Jeg tok en laseroperasjon som følge av at jeg skulle i militæret og bli skarpskytter. Etter at jeg hørte at jeg fikk sponset hele operasjonen fra militæret dersom jeg besto inntaktsprøvene ble jeg med en gang klar på

Det å ta øyeoperasjon hjelper mange. Foto: Wikimedia Commons,user: Janke

at dette var noe jeg ønsket å gjøre. En militær karriere i Afghanistan krever tross alt et helt perfekt syn, eller et “20/20”-syn som de kalte det hos øyeklinikken.

Tok dermed kontakt med den beste (og dyreste..) klinikken i Oslo for å rådføre meg om hvordan dette gikk til. Skal jeg være helt ærlig, så fikk jeg ikke veldig mye ut av det første møtet med dem ut over at de kunne garantere at det skulle gå bra samt at jeg var nødt til å komme til etterbehandling etter lasoperasjonen.

På selve operasjonsdagen kom jeg inn til gode og ryddige lokaler, ble bedt om å stirre på en prikk inn i lasermaskinen et par minutter samt at jeg skulle klare å holde øynene oppe så lenge som mulig. Alt ble utført perfekt og jeg slet verken med noen bivirkninger eller noenting i etterkant.

Året i Afghanistan gikk også svært godt for seg, og jeg slipper nå både å bruke briller og kontaktlinser til en hver tid. I og med at jeg ikke betalte selv, så ser jeg vel på øyeoperasjonen som en av de beste investeringene jeg noen gang har gjort.

Kvinne, 40 år, Bergen

Fant noen annonser som omhandlet en øyeoperasjon i utlandet etter å ha søkt litt rundt temaet på internett. Fant ut at dette var det klart billigste alternativet, men enkelte hevdet også at det var svært usikkert. Tok opp telefonen og ringte det norske nummeret som var tilknyttet den nettsiden jeg kom inn på, og de kunne fortelle følgende om rammene rundt laseroperasjonen:

– Det ble utført av norske leger utdannet på norske universiteter.
– Selve øyeoperasjonen ble lagt til Tyrkia.
– Grunnen til at de har øyeklinikken i et annet land er for å kunne gi billigere pris (moms-reglement og de øvrige ansatte på klinikken tar mindre penger)

Etter denne telefonsamtalen ble jeg, kanskje noe naiv, overbevist om at det ville være en god idè å ta den i utlandet.

Så jeg bestilte flybillett, hotellopphold og selve laseroperasjonen gjennom øyeklinikken. Regnet ut at jeg sparte rundt 10,000 kroner på hele greiene i stedet for å ta det hjemme i Bergen. Når jeg også fikk litt sol på kroppen, så var det egentlig veldig greit.

“Ferien” varte bare i to dager – der jeg første dagen fikk beskjed om hva som kom til å skje, og andre dagen ble jeg operert. Har ikke merket noen ting overhodet dumt med synet mitt i etterkant, men det skal sies at det ikke er mer enn to måneder siden jeg tok øyeoperasjonen.

Selv vil jeg i hvert fall anbefale alle å ta laseroperasjonen i utlandet dersom de føler seg sikre på at det er en god øyekirurg som vet hva de holder på med.5 KOMMENTARER

 1. Jeg har tenkt på LASEK for en stund nå, så jeg endelig tok gratis konsultasjon hos Memira. Jeg må si ansatte ved Memira er veldig høflige, kunnskapsrike, hjelpsomme og profesjonelle. Øyelegen min fortalte meg at jeg ikke var en kandidat for laseroperasjon så du bør alltid sjekke med spesialist først for å se om du er kvalifisert. Jeg må også legge til at Memira har en utmerket kundebehandling.

  Dette er en øyeklinikk som anbefales.

 2. Jeg tok en god laseroperasjon for noen år siden i utlandet og kan fortelle følgende historie:

  Etter å ha mistet synet på høyre øye etter en ulykke i 2003, startet min høyre øye å drive ut og opp gjennom årene, begynte jeg å bli veldig selvbevisst og hatet måten jeg så og var deprimert. Foruten min lasy øye Jeg er en ganske ung kvinne og jeg trengte å gjøre noe med det å få min tillit tilbake og stoppe gjemmer seg bak mine smell som jeg brukte til å dekke halve ansiktet mitt o at folk ikke ville legge merke til. Jeg endelig fikk helseforsikring og de skulle covermost av prosedyren, og jeg fant mot til å overvinne min frykt for kirurgi, nthing kan være verre enn hvordan jeg følte hver gang jeg så meg i speilet eller hver gang jeg så bort fra øyekontakt med andre. Jeg var klar, og jeg er så glad jeg gjorde det!
  Operasjonen gikk bra og jeg gikk til legene mine offie en time eller så senere å bli mine justerbare suturs justert. Så jeg ble sendt hjem uten en patch. Den første uken eller to var ganske skummelt, selv om jeg allerede hadde lest om hvordan øyet vil trolig slå motsatt retning (peker innover mot nesen min for meg) Det var veldig rart ute og vanskelig å forestille hat det snart ville slå rett, slik vi ville ha det til til slutt, begynte jeg å få panikk og tenker “hva har jeg gjort?” “Hva om det forblir slått på, dette er verre enn før operasjonen!” Men dette wa alt bare panikk og et par uker senere hadde drev til en mer sentral plassering. Det var fortsatt veldig rød og bodde ganske rød i ytterligere to måneder, jeg helbredet sakte fordi jeg allerede hadde hatt tidligere øye surgeries når jeg mistet min visjon år før. og 3 måneder øyet mitt hadde avgjort til en nesten perfekt beliggenhet og rødhet hadde sunket! Jeg var begeistret. Det tok litt lenger tid å lege enn jeg hadde forventet, men det var vel verdt det. Jeg kan se folk i øynene og sette mine smell ut av ansiktet mitt. Jeg føler meg vakker igjen. Jeg er ikke perfekt, fortsatt sitter øyet mitt litt høyere enn den andre, men det gjør ikke drive ut lenger. Jeg ble fortalt før operasjonen at de bare kunne fikse en retning av drift på en gang, og de gjorde en veldig god jobb. Jeg vet at mitt øye kan begynne å drive igjen, og jeg vil ha en annen kirurgi igjen hvis jeg trenger til i fremtiden.

 3. fetteren min er nettopp i en fase hvor han vurderer en laseroperasjon i tyrkia, og vi tenker kanskje å sponse han litt med penger. Men jeg føler heller ikke at det var den helt store historien som ble presentert her.

  “jeg kom ned og så ble jeg operert, ingen problemer etterpå”. det er godt mulig at det er en ekte historie, men den var veldig kort og lite innholdsrik. Kanskje dere kan utdype litt mer?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here