Kontaktlinser som backpacker

0
728

Spørsmål:

Hei, jeg skal ut på backpacking-ferie i en lengre periode sammen med kjæresten min. Jeg har tenkt på å bruke briller, men jeg ser ekstremt merkelig ut med de brillene jeg har nå – og har ikke akkurat råd til å kjøpe meg nye designbriller akkurat nå.

Hva slags kontaktlinser vil du bruke dersom du var på backpacking en måned? Vil endagslinser være best fordi du ikke vil klare å ta med deg renseløsning og slikt?

Jeg er jo nødt til å se store rovdyr dersom de kommer til campen vår når vi sover.

Bruker månedslinser til vanlig, så lurer bare om jeg er nødt til å kjøpe meg noen endagslinser.

Svar:

Det er en god stund siden jeg har drevet med backpacking, men har tatt en del sykkelturer rundt omkring i Danmark og Sverige de seneste årene.

Den siste av disse turene brukte jeg Focus Dailies kontaktlinser. Med to ukers forsyning og noen reservelinser var det ikke vanskelig å ta med seg linsene på tur – det var vel sånn cirka det minste problemet jeg tenkte på under turen. Jeg trengte ikke å bekymre deg for å slippe en eller miste en, fordi jeg hadde mange reservelinser. Det er nemlig fordelen med endagslinser – at man alltid har noen i reserve.

Litt kjipt å ødelegge månedslinsene dag 2 på turen og måtte slite resten av ferieturen med et par briller.

Men du skal passe på at du husker følgende når du skal på backpacking:

– Et speil.
– Lommelykt.

Det er strengt tatt alt du trenger for å være sikker på at du klarer å setter inn linsene riktig.

Store rovdyr er vanligvis ikke et problem i Europa, heldigvis.

Døgnlinser ville være ideelt for denne situasjonen – men norske optikere er motvillige til å skrive dem ut til vanlige forbrukere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here