Kontaktlinser med silikonhydrogel

0
1227

Er du enig i at det kan være vanskelig å følge med på alt av innovasjon som foregår på kontaktlinsefronten?

Mamma fortalte meg følgende etter at hun hadde sitt seneste besøk hos optikeren:”Det er nå tredje gangen jeg får ´oppgraderte´ kontaktlinser fordi produsenten åpenbart aldri blir fornøyd!“. Og det ligger nok noe i det. I et knallhard bransje med mye konkurranse prøver linseprodusentene alltid å være et hestehode foran de andre, noe som oppfordrer sterkt til innovative løsninger slik at sluttbrukerens komfort blir så god som overhodet mulig.

Hva er silikonhydrogel?

board-1607174_960_720
Silikonhydrogel er et virkestoff som brukes i myke kontaktlinser. Det er en videreføring av det mer velkjente “hydrogel”, som var den type plastikk som ble benyttet til å lage linser mellom 1960 og starten av 2000-tallet. Mange av de dagslinsene som selges i dag er bygget opp på hydrogel.

Forskjellen på silikonhydrogel og hydrogel er hvor mye oksygen som trekker gjennom fra linsens utside og inn til hornhinnen. Silikonet har en “luftig” funksjon som slipper igjennom 500 % mer luft til øynene enn hva “vanlige” kontaktlinser gjør. Det utgjør en veldig stor fordel for de som ofte klager på tørre øyne. Disse lufttransformerende egenskapene gjør at silikonhydrogel-linser kan bli produsert med et lavere væskeinnhold, men samtidig motvirke tørre øyne.

Hva er de mest kjente silikonhydrogel-linsene?

Vi har i hvert fall en oversikt over de mest solgte silikonhydrogel-linsene på det norske markedet.

Biofinity XR

En superb kontaktlinse som både har høyt væskeinnhold og er laget i et silikonhydrogel-materiale. Dette er et produkt som blir mer og mer populær for hver eneste måned som går. Sjekk priser her.

Pure Vision

En verdenskjent linse fra Bausch & Lomb. Her kan du få billigste pris.

Air Optix Night and Day


Til tross for sin litt høye pris, så har Air Optix Night and Day Aqua blitt tatt godt i mot av markedet. Det går for å være en av de linsene som gir høyest komfort – og du kan sjekke prissammenligningen her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here