Kontaktlinser – hvordan begynner man?

0
600

Hvordan starte med kontaktlinser

Kontaktlinser vil for mange være det andre alternativet man benytter seg av for å unngå hemmelse av synet sitt. Om man har en synshemming blir man først av lege sendt til en brillebutikk eller liknende for å kjøpe inn briller – i håp om at dette skal hjelpe deg med å se hverdagen på en ny og forbedret måte.

Men hva med om man begynner med kontaktlinser – vil det da forbedre hverdagen?

Veldig mange mener i hvert fall det. Og jeg kan bare snakke for meg selv når jeg sier at hverdagen har blitt mye enklere etter at jeg gikk over til linser. For som regel er det slik at de aller færreste mennesker finner briller særlig estetisk korrekt. Det er ikke noe man kan gå med på byen, som regel finner man ut at man heller ønsker å se ut som en person som ikke har synshemmelse.

Og da er kontaktlinser løsningen for de aller, aller fleste.

Men hvordan begynner man?

Prosessen består av tre enkle steg som alle klarer å utføre.

1. Sett av tid til å gå til legen din og hør hvorvidt du kan få kontaktlinser eller ei.

Enkelte personer har noen fragmenter i øyet som gjør at det er svært anbefalt å bruke briller livet ut (eventuelt ta en øyeoperasjon), men dette vet du først etter at du har rådført deg med en spesialist. Man skal alltid møte opp hos en optiker første gang man vil ha kontaktlinser. De vil gjøre det veldig klart og tydelig for deg om du er egnet til å bruke kontaktlinser (noe 99 % av funksjonsfriske nordmenn er) eller om du bør fortsette med briller. En enkel synstest og sjekk av eventuell astigmatisme (populært kalt «skjeve hornhinner») følger også med.

Møt opp litt forberedt til første timen hos optikeren og vær ærlig på alt av tidligere øyesykdommer og ubehageligheter du har hatt før i tiden.

Hva er sannsynligheten for at optikeren sier at jeg ikke kan bruke linser?

Lik null. Nærmest lik null. Det er klart du kan bruke kontaktlinser!

Med ny teknologi, og spesielt utviklingen av bifokale linser, så kan nesten alle friske mennesker kutte ut brillene. Dette er uavhengig av kjønn, alder og hvor nedsatt syn du faktisk har. Heldigvis har vi kommet til det punktet der hvor kontaktlinseteknologien har kommet såpass langt at det finnes en løsning for alle.

2. Sjekk litt rundt hvor du kan få kjøpt de billigste kontaktlinsene.

Selv kjøper jeg de alltid på internett, men det er jo mulig å slå to fluer i en smekk og kjøpe de samtidig som du er hos optikeren din for første gang i og med at du er nødt til å sjekke synet igjen.

Riktignok skal du vite at dette er en god del dyrere…

Vi har naturligvis laget en prisoversikt over alle kontaktlinser på det norske markedet – og sammenlignet priser fra alle seriøse nettbutikker.

Ta deg en tur innom forsiden vår og finn rullgardinmenyen, så er du på meget god vei til å finne markedets beste priser på kontaktlinser. Det er nemlig slik at man kan spare to-tre tusen kroner hvert eneste år på å kjøpe linsene på nett. Optikerne prøver naturligvis å selge deg noen kontaktlinser etter at de har sjekket synet ditt og gjort det klart at du er egnet, men du bør for all del prøve å unngå denne “fristelsen” (eller rettere sagt: falle for dette salgstrikset).

3. Kast brillene og lev et enklere liv med kontaktlinser.

For meg er det vel snart tre år siden jeg begynte med kontaktlinser i stedet for briller, og jeg kunne aldri tenkt meg å gå tilbake igjen. Vurderer personlig en øyeoperasjon om et par års tid, men det er en investering jeg er nødt til å tenke litt lengre over før jeg tar det steget.

Ikke bare har kontaktlinser gitt meg mer selvtillit, men jeg kan også si at livet mitt har blitt utrolig mye enklere etter at jeg slipper å gå med briller hver dag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here