Hvor vanlig er det med LASIK-komplikasjoner?

0
1087

Er det trygt å ta en LASIK-operasjon?

Sikkerheten og den positive effekten av LASIK-kirurgi fortsetter å øke, takket være stadig mer avansert teknologi, kirurgisk dyktighet og optimal pasientseleksjon.

Komplikasjoner generelt var mer vanlige i de tidlige årene etter at LASIK ble introdusert, da studier på slutten av 1990-tallet indikerte at inntil 5 prosent av personer som gjennomgår en laseroperasjon opplevde noe form for problem i etterkant.

I dag er det under 1 prosent som får alvorlige komplikasjoner, og tallet synker fortsatt.

En verdensomspennende gjennomgang av LASIK-pasienter publisert i 2009 viste at mer enn 95 prosent av folk som hadde tatt laseroperasjon mellom 1995 og 2003 var fornøyd med sitt resultat.

Hva skal du tenke på før du velger klinikk?

Det er naturligvis en del ting som kan minske risikoen for komplikasjoner etter en LASIK-operasjon. Vi anbefaler naturligvis at du sammenligner forskjellige klinikker og leser deg opp på andre menneskers erfaringer. Du skal ikke bare sammenlikne ulike klinikker, men også de ulike øyeoperasjonene som finnes – og til slutt skal du også undersøke hvilket utstyr hver klinikk bruker, om den informasjonen finnes offentlig noe sted.

Ikke baser valg av klinikk utelukkende på lave kostnader. Du har naturligvis lov tli å besøke flere øyeklinikker. Pass på at disse kirurgene naturligvis også er selgere, og de gjør alt de kan for å prøve å kapre deg som kunde ved første besøk. Ikke gå i fella. Prøv flere klinikker før du bestemmer deg, og det er veldig greit å ringe dem og høre om de har gratis konsultasjon før du kikker innom.

Utenlandske klinikker som gir garantier som “perfekt syn eller pengene tilbake” skal du holde deg langt unna. Jeg har sett et par av dem som driver med denne type markedsføring, men da bør du være meget obs. Hold deg unna.Det amerikanske militæret

Blant befolkningen generelt er det mer og mer tillit til LASIK-prosedyren for å korrigere synet. Det

Store deler av den amerikanske hæren har gjennomgått en LASIK-operasjon. Foto: Wikimedia Commons

amerikanske militæret har blant annet vedtatt en utbredt bruk av øyekirurgi av denne type for å redusere avhengigheten av tropper med briller da det kan svekke mannskapet i en krigssituasjon. I 2008 ble mer enn 224000 mennesker innenfor det amerikanske forsvaret gitt en laseroperasjon. Og resultatene har som følge av dette vært svært positive.

For å si det sånn; det amerikanske militæret ville neppe brukt titalls milliarder dollar på noe som ikke fungerte utmerket av kirurgiske inngrep på sine soldater.

Laser øye kirurgi har behandlet millioner av pasienter og har høy pasienttilfredshet. Men som med alle kirurgi, innebærer LASIK potensielle komplikasjoner. Det er viktig for deg å veie fordeler og risiko før du velger å gå videre med kirurgi.

Jeg kan vel egentlig bare konkludere med at det er svært liten sjanse for at du kommer til å oppleve komplikasjoner etter en LASIK-operasjon og igjen begynne å vise til at under 1 % av alle pasienter får små komplikasjoner.

Hvis du også ser på alvorlighetsgraden av de ulike komplikasjonene, så er det som regel midlertidige plager som tørre øyne o.l.. som enkelt kan fikses.
LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here