Hvor får du billigst laseroperasjon for øye?

10
13349

Kostnadsgunstig øyeoperasjon

Mange spør oss nettopp dette spørsmålet per mail og i diverse kommentarfelt. Spørsmålet er jo ganske enkelt; hvor får du billigst laseroperasjon for øye?

Og for å skyve vekk samtlige andre faktorer man både bør og skal ta hensyn til når man skal ta en øyeoperasjon, så kan jeg jo svare kjapt og enkelt; i ett eller annet lavkostland som Thailand, Kambodsja, deler av Øst-Europa samt sånn cirka hele Sør-Amerika.Der vil du få en billig laseroperasjon dersom det er det du ønsker.

Når det er sagt, så er det ikke nødvendigvis dette jeg vil anbefale i det hele tatt. Skal man blindt dra utenlands for å spare 5000 kroner på noe som vil sette helsen din på spill, så vil jeg faktisk begynne å undre med tanke på hvor mye du tør å gamble på livskvaliteten din.

Det er haugevis med historier fra folk som har dratt til nevne nasjonaliteter og områder og fått livet sitt ødelagt av en laseroperasjon som aldri burde funnet sted – og som kanskje involverte kirurger uten særlig god medisinsk utdannelse.

Mitt råd er; vær forsiktig.

Og om du er i tvil, så bør du først forhøre deg med diverse norske øyeklinikker og høre hva de mener, samt ta temaet opp med folk du kjenner som har vært i samme situasjon. Det er faktisk flere enn du tror som i Norge har tatt en øyeoperasjon med laser.

I kronologisk rekkefølge med tanke på lavkostland der det er billig å ta en laseroperasjon, så vil jeg nok rangere det som følgende:

1. Thailand.
2. Hviterussland.
3. Polen.
4. Deler av Sør-Amerika.

Det er vel disse fire områdene som rangerer svært høyt med tanke på ”laseroperasjon-turisme” hos nordmenn.

Pris eller kvalitet?

euro-163475_960_720
Det er ikke slik at pris og kvalitet alltid hører sammen, men ofte finnes det en eller annen korrelasjon. Leger som er godt utdannede og har bred erfaring vil naturligvis ta en høyere pris for en LASIK-operasjon enn det nyutdannede kirurger tar.Teknologien har heldigvis kommet så langt nå til dags at klinikkene bruker utstyr som utsetter pasienten for minimal risiko. Hvis et tilbud er for godt til å være sant eller selgeren/kirurgen er for aggressiv, så bør du backe unna og finne en annen klinikk.

Vi har for øvrig skrevet en egen artikkel dedikert til øyeoperasjoner i utlandet for å gi nordmenn best mulig informasjon om valg av klinikk, pris, muligheter, norske selskaper man skal kontakte, osv.

Anbefalt lesning for alle som vurderer en utenlandstur.

10 KOMMENTARER

 1. Jeg ville definitivt gått for Polen igjen for å ta øyeoperasjon. Nå skal man ikke alltid fokusere på pris (som flere har gitt deg svar på) , men det kan være greit å ha pris i bakhodet nå som det er kommet såpass gode øyeklinikker opp i Polen. Tok min i Krakow.

  Oftalmologiske behandlinger med den beste tilgjengelige teknologi og teknikker tilbys på denne klinikken ligger på Krakow i Polen. Utenlandske pasienter er velkommen og behandlet til rimelige priser med høyt kvalifiserte og erfarne team på klinikken. Tjenestene som tilbys inkluderer avansert diagnostikk av oftalmologiske sykdommer ved hjelp av state of the art diagnostisk utstyr, til laserbasert korreksjon av brytningssynsfeil , grå stær operasjon, behandlinger for glaukom, behandlinger for diabetisk retinopati, behandlinger for macula degenerasjon og plast kirurgiske prosedyrer forbedre utseendet på øynene til pasienter og montering briller og kontaktlinser.

 2. Jeg tror flere og flere øst-europeiske klinikker nå innser at det er mange nordmenn som vil ta øyeoperasjon og derfor går litt på kompromiss med kvaliteten bare for å få litt dyrebare kunder. Etter å ha sjekket litt rundt på det markedet, så synes jeg disse “kom til polen og ta en billig laseroperasjon!!”-firmaene har null troverdighet.

  Ville aldri i livet brukt dem.

  • Det høye kostnadsnivået på øyeoperasjon her hjemme i Norge er nok hovedgrunnen tilat mange øst-europeiske firmaer prøver å tiltrekke seg nordmenn, noe de gjør lurt i. Jeg er ikke helt enig i at det er en dårlig deal – og det er også vanskelig å skjære alle over en kam da det har blitt et utrolig mangfold i antall øyeklinikker som faktisk tilbyr dette.

 3. Med et stort utvalg av moderne, state-of-the-art øyeklinikker tilgjengelig over hele verden, som reiser utenlands for øyekirurgi blir et stadig mer populært valg.

  Prosedyrer som for eksempel LASIK laser øye kirurgi, katarakt kirurgi, glaukom, myse korreksjon og de nyeste intraokulære linser er tilgjengelig til meget konkurransedyktige priser, og mange tar muligheten til å kombinere sine øyne behandling med en avslappende ferie i deres valgte destinasjon. Som en ekstra fordel, noen behandlere er i stand til å arrangere pre-operative og ettervern i Storbritannia.

  Det burde vært en nettside i Norge som sammenliknet priser på øyeoperasjon akkurat sånn som finnes i England og andre land. Så kan det være lettere å finne ut om det er faktisk er verdt å ta hele turen til et annet land eller om det er like så greit å være her hjemme.

 4. selv har jeg en bror som dro ned på research i thailand. han hadde fått vite av øyelegen at det var en profesjonell og god klinikk, men da han kom ned dit var det mye rotter, kakkerlakker og helt jævlige greier som rørte seg nede på klinikken.

  Jeg har et råd til alle som leser dette med at Thailand er billigst – JA, det er billigst, men NEI det er ikke lurt å hoppe på det første og beste der nede.

  gjør grundig research og IKKE tenk bare på pris!

  • Vi oppfordrer ingen til å utelukkende tenke på pris når de skal ta en øyeoperasjon – selvfølgelig ikke, det ville vært galskap.

   Når det er sagt, så er det blitt såpass knivskarp konkurranse i øyeoperasjonsbransjen at de aller fleste som overlever holder et veldig høyt nivå. På generelt grunnlag vil jeg riktignok fortsatt si at man først skal se på kvalitet og sikkerhet, for deretter å prioritere pris som siste variabel…

 5. Det er jo ikke pris man skal fokusere på når man skal ta en øyeoperasjon. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt fra folk som stolt kan skryte av at de fikk en øyeoperasjon og sparte 5000,- kroner – og de tok operasjonen hos en ukjent klinikk i Øst-Europa som de overhodet ikke kjente til i utgangspunktet.

  Det er i mine øyne å gamble med helsen, noe jeg på ingen måte er interessert i.

  • Du har helt rett i at pris ikke skal stå i førersetet. Allikevel er nordmenn veldig prisbevisste, noe som gjør at pris er en viktig faktor når man skal velge klinikk.

   Da er artikler som denne ganske avgjørende for hvor man velger å ta LASIKen sin.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here