Her er de beste månedslinsene

0
2646

Det finnes ikke noe klart svar på hva som er den beste månedslinsen. Hver eneste kontaktlinsebruker har sine egne behov og fokusområder. Vi har derfor ikke testet hver enkelt månedslinse og gitt dem en score fra 1-10 på kriterier som ”behagelighet”, ”hvor godt den fungerer mot tørre øyne”, ”pris” og så videre – vi har utelukkende basert oss på produsentenes egne beskrivelser, forskningsrapporter, internasjonale tester og annen objektiv informasjon som finnes om kontaktlinsene. I enkelte tilfeller var vi også nødt til å selv ta kontakt med linseprodusentene per telefon for å få ut den nødvendige informasjonen vi trengte.

Det har altså blitt gjort grundig research for å finne ut hvilken månedslinse som er den beste.

Ulike kategorier

Vi har delt artikkelen inn i tre deler og kårer dermed tre ”vinnere”. Alle kategoriene baserer seg på de tingene nordmenn ofte ser etter når de velger en månedslinse:

Tørre øyne

Kategorien ”tørre øyne” har blitt utvalgt på grunnlag av at det kommer frem at millioner av amerikanere har fått diagnostisert ”tørre øyne”-syndromet (kilde) og det er ingen grunn til å tro at nordmenn avviker fra denne statistikken. Væskeinnhold er en av de viktigste elementene i en god månedslinse.

Dette kommer vi tilbake til senere i artikkelen.

Astigmatisme eller “brytningsfeil”

”Astigmatisme”-kategorien har blitt utvalgt som følge av at det kreves helt spesielle kontaktlinser for å rette opp en slik synsfeil. Det å korrigere brytningsfeil har nemlig vært en stor utfordring for kontaktlinseprodusentene, men det er ingen tvil om at teknologien og dermed også produktutvalget bare blir bedre og bedre.

Du kan lese mer om astigmatisme i denne Wikipedia-artikkelen.

Slike brytningsfeil kan rettes opp med enten vanlige brilleglass eller med toriske kontaktlinser

Meget svaksynte

Noen av oss har veldig dårlig syn, og det finnes kun utvalgte produsenter som lager månedslinser som går helt ned til pluss/minus 20. Vi har også sett på hvilken månedslinse som passer best i slike tilfeller.

Air Optix Aqua: best mot tørre øyne

Ingen over, ingen ved siden. Air Optix Aqua har, som navnet også tilsier, et meget høyt vanninnhold som sikrer god komfort hele måneden igjennom. Et tilbakevendende problem med månedslinser er at de tørker ut og skaper mer og mer ubehag desto lengre ut i måneden man kommer.

Slik er ikke Air Optix Aqua.

Ikke bare kombinerer den et høyt vanninnhold (33 %) med utsøkt design, men forskning har bevist at linsen slipper igjennom fem ganger mer oksygen enn gjennomsnittslinsen. Det er en kombinasjon som gjør at den vinner vår test soleklart som den beste månedslinsen mot tørre øyne.

Du kan sammenligne priser på Air Optix Aqua her.

Øvrig informasjon:

VæskeinnholdProdusentStyrkeområde
33 %AlconFra -10 til +6

Biofinity XR: for oss som trenger den “lille” ekstra styrken

Har du så nedsatt syn at det kan være vanskelig å finne noen månedslinse som passer dine behov?

Nå slipper du å lete lengre.

Biofinity XR er en kontaktlinse som har gått gjennom store forandringer fra den tiden den ble introdusert på markedet. Takket være en unik Aquaform ® Technology slipper kontaktlinsen gjennom mer oksygen enn gjennomsnittslinsen. I tillegg er kontaktlinsen utrolig myk og sitter svært godt på øyet.

Denne månedslinsen fra produsenten Cooper Vision har blitt spesialdesignet for å gi et sylskarpt syn til de som trenger det mest. Kan brukes av både folk med høy grad av nærsynthet og langsynthet.

PS! Du kan få disse linsene helt opp til +15 og ned til -20.

Vi har sammenlignet priser og viser deg hvor du kan finne Biofinity XR billigst på nett.

Øvrig informasjon:

VæskeinnholdProdusentStyrkeområde
48 %Cooper Vision-12,5 til 20,00
eller
+8,5 til 15

Den beste toriske månedslinsen: for oss med astigmatisme

Biofinity Toric er den toriske månedslinsen som kommer best ut i “alle” tester. Kontaktlinsen er en av få linser som kan brukes døgnet rundt, og man trenger absolutt ikke tenke på alt som har med linsestell å gjøre.

Ikke bare sparer man penger og tid på å droppe linsevæske, linseetui, etc., men man får også en månedslinse som er uhyre god.

Newgradoptometry.com var også klar i sin tale da de kåret de beste månedslinsene i 2016: det var rett og slett ikke noe bedre valg enn Biofinity Toric. Det står blant annet at denne kontaktlinsen er “clear choice with power ranges from -20.00 to +15.00. “. Det burde da bety noe når det kommer fra en optiker.

PS! Selv om du har muligheten til å bruke Biofinity Toric døgnet rundt, så betyr det ikke at du trenger å gjøre det. Hvis du har noen bekymringer for at ting skal gå galt, så kan du naturligvis bruke dem på samme måte som andre månedslinser.

Har du lyst til å prøve ut Biofinity Toric? Godt valg!

Du kan se vår prissammenligning via denne linken.

Øvrig informasjon:

VæskeinnholdProdusentStyrkeområde
48 %Cooper Vision-10 til +8

Hvor lenge kan en månedslinse sitte på øyet?

Du bør benytte månedslinser i mer enn 10-12 timer hver dag. Det at Biofinity Toric er en «døgnet-rundt»-kontaktlinse gjør ikke at du bør eksperimentere med andre linser på lignende vilkår. Bryter du denne regelen vil du nemlig stå i fare for å få røde øyne og øynene vil føles ukomfortable i en kortere periode. Over lengre tid vil du kunne utvikle en bakterieinfeksjon.

Dette skjer som følge av at vanlige månedslinser ikke slipper gjennom nok oksygen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here