Friheten ved å ta en laseroperasjon

6
1910

Laseroperasjon – frihet og muligheter
Den friheten man får ved å slippe brillene og gå over til å ta en øyeoperasjon er meget tiltalende og som følge av LASIK-kirurgi kan man nå skaffe seg denne friheten for en billig penge. For de millioner av mennesker som har hatt en laseroperasjon ville det bare være bedre om de hadde gjort det tidligere enn det de gjorde. Personlig har jeg pratet med utrolig mange mennesker som har tatt en slik øyeoperasjon og som er veldig fornøyd med både resultat og prosedyre.

Lasik står for laser-assistert in situ keratomileusis og det er en refraktiv kirurgi som korrigerer astigmatisme, og andre øyekomplikasjoner. Laserkirurgi er blitt stadig mer populært, og prisen går ned og de komplikasjoner i etterkant av operasjonene er ganske minimale sammenlignet med andre typer kirurgi.

Slipper vedlikehold rundt briller og linser

I motsetning til briller som krever konstant vedlikehold eller kontaktlinser som irriterer øyet er en

Øyekirurgi kan bedre hverdagen din. Foto: Wikimedia Commons, user: Janke

laseroperasjon permanent og i de fleste tilfeller rapporterer pasienter å ha et 20/20-syn etter denne korrigerende kirurgimetoden. “20/20”-syn er det aller beste man får – og det er som regel dette de aller fleste mennesker starter livet sitt med.

Den store nyheten om LASIK er at de fleste mennesker med øyeproblemer (ca 96% til 98%) oppfyller de krav og spesifikasjoner som trengs for å ta en laseroperasjon. Men det finnes dessverre en rekke mennesker som fortsatt sliter med “problemer” som briller og kontaktlinser.

Selv har jeg en veldig god venn som tok en øyeoperasjon, men bruker selv kontaktlinser. Har egentlig tenkt til å ta en laseroperasjon i utlandet om et par måneder etter at jeg har spart opp en del penger. Det blir kanskje litt sært å bruke forbrukslån og/eller kredittkort for å finansiere noe slikt. Da bruker jeg heller et par måneder ekstra på å spare opp penger.

Men det er absolutt mulig å ta opp et forbrukslån dersom du tar en øyeoperasjon.

Sikrere enn kontaktlinser

Ifølge en studie fra Archives of Ophthalmology er Lasik en av de sikreste øyeprosedyrer og øyebehandlinger. Faktisk er det høyere komplikasjoner fra bruk av kontaktlinser enn av øyekirurgi. Dog skal det sies at dersom det skjærer seg i en laseroperasjon, så kan du få focusdailiestoricnoen varige mèn med tanke på tåkesyn og enkelte andre skader – de aller fleste svært midlertidige.

Ikke bare har blitt LASIK-operasjoner sikrere og billigere, de er også veldig behagelige og vil ikke forårsake ubehag som briller og kontaktlinser kan gjøre ganske ofte.

Om du velger å ta en øyeoperasjon, så vil jeg gi deg følgende tips:

– Sørg for å slutte å bruke linsene dine minst seks uker (to måneder) før du går inn til din første prosedyre hos øyeklinikken. Kontaktlinser fornyer hornhinnen, noe som betyr at du kanskje vil gi forskjellige resultater hos øyelegen enn det som egentlig er realiteten.

– Sørg for at du forteller legen din om eventuelle allergier du måtte ha.

– Pass er i stand til å stirre på et fast objekt i minst 60 sekunder. Dette kommer til å være en del av prosedyren under selve laseroperasjonen.

– Sørg for at du er klar over risikoen og de komplikasjoner som er involvert.
6 KOMMENTARER

 1. Det er noen ganger man ikke skal vurdere en øyeoperasjon, men det er ikke alltid klinikkene opplyser om dette. Jeg var en gravid kvinne da jeg gikk rundt til forskjellige øyeklinikker og hørte om de kunne gi meg en laseroperasjon. “Ingen problem” sa de. Men det var nok litt verre i og med at jeg fikk denne listen tilsendt over folk som ikke skal ha den type operasjon i det hele tatt:

  Ikke alle er en egnet kandidat for LASIK øye kirurgi. Visse vilkår og anatomiske faktorer kan øke risikoen for en uønsket utfall eller begrense optimale LASIK resultater. Disse inkluderer:

  Altfor tynne eller uregelmessige hornhinner
  store pupiller
  Høy brytningsfeil
  ustabil visjon
  tørre øyne
  din alder
  Hvis du er gravid
  Hvis du har visse degenerative eller aktive autoimmune

  • Det er et alvorlig tillitsbrudd mellom deg og klinikkene hvis de ikke opplyser deg om at du ikke er en egnet kandidat. Det virker som at de prøver å tyne penger ut av folk uten å i utgangspunktet kunne operere dem.

 2. Tørre øyne etter LASIK. Noen mennesker som har LASIK kirurgi oppleve en nedgang i tåreproduksjon som kan forårsake ubehag og tåkesyn. Nesten halvparten av alle LASIK pasienter opplever en viss grad av midlertidig tørre øyne syndrom, ifølge april 2006 utgaven av American Journal of Ophthalmology.

  Jeg slet faktisk selv litt med tørre øyne etter øyeoperasjonen min, men det gikk over etter vel et halvt år. Og da hadde jeg vært hos klinikken min opptil flere ganger og prøvd både øyedråper og alternative medisiner.

 3. Det er alltid i USA at man finner gode kirurgiske statistikker som kan enten backe opp infoen man får eller dysse det ned. Og det er gjort forskning på hvor mange prosent av amerikanere som opplever komplikasjoner etter at de har gjort en laseroperasjon. Millioner av amerikanere har hatt LASIK øye kirurgi for å korrigere deres visjon siden den ble introdusert i USA mer enn 20 år siden, og erfarne kirurger rapporterer at alvorlige komplikasjoner kan holdes under 1 prosent.

  • Under 1 % er også det samme jeg har lest meg til. Man får enkelt og greit ikke de helt store problemene når man gjør laseroperasjoner lengre – og godt er det!

 4. Jeg har aldri følt meg friere enn etter en øyeoperasjon. Tok meg selv i å gå inn på badet, åpne skapet for å hente linsevæske, men så var det plutselig ingen kontaktlinser der. Utrolig deilig – anbefales til ALLE som er i tvil om øyeoperasjon er noe for dem 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here