Fotball og kontaktlinser – går det hånd i hånd?

4
2072

Fotball og kontaktlinser

Vi har fått inn et spørsmål fra en oppmerksom leser som lurer på noe angående sport og kontaktlinser – og da svarer vi mer enn gjerne.

Spørsmål:

Selv har jeg vært en habil fotballspiller i lengre tid, og har dessverre et ganske svakt syn sport-1019776_960_720på begge øynene, noe som betyr at jeg må bruke briller og/eller kontaktlinser når jeg er ute blant folk.

Men har merket at i det siste har jeg mistet kontaktlinsene en hel del når jeg har spilt fotball, noe som gjør det nærmest umulig å finne dem igjen på gressmatten.

Spørsmålet mitt går egentlig mest på om det er noen kontaktlinser som passer best når man spiller fotball, eller om det er likt fra samtlige produsenter?

Svar:

Skjønner godt frustrasjonen din når det kommer til å miste kontaktlinsene under sportsbegivenheter og må slutte å spille på grunn av dette. Har også opplevd problemet med at de både faller ut og blir ødelagte i fallet.

Skal innrømme at jeg ikke har funnet ut at noen merker sitter bedre på øyet enn andre, men har en følelse på at noen merker er bedre enn andre til å ikke bli ødelagt i fallet.

Så om dette hadde vært spørsmålet ditt, så ville jeg nok kanskje gått litt mer innpå hvilke merker jeg kunne anbefale og liknende.

Men når alternativet er å bruke briller når du spiller fotball, så skjønner du kanskje at linser er det beste alternativet. Det er veldig få ganger jeg har opplevd noe ubehag med bruk av kontaktlinser når jeg spiller fotball, og jeg kjenner veldig mange som har kombinert disse to tingene i lang tid uten å ha noen problemer med det.

Hvilke kontaktlinser er best når man driver med idrett?

Jeg har ikke forsket på emnet i alt for stor grad er jeg nødt til å innrømme. Men en kontaktlinse god passform = veldig gunstig til å bruke i sport og idrett. Det viktigste er jo at linsen ikke faller ut av øyet, og det gjør ikke 1-Day Acuvue Moist som jeg har brukt i en årrekke nå.

1dayacuvuemoist

4 KOMMENTARER

 1. Den beste måten å finne ut om spesial farget kontakter vil forbedre sportsopplevelse er å besøke en sports visjon spesialist for en prøve montering. Fordi disse linsene er en spesialitet element, kanskje mange optiske butikker og generell øye omsorg praksis ikke bære dem.

  Custom-tonet kontakt for sport er tilgjengelig med eller uten korrigerende linsestyrke for nærsynthet, langsynthet eller astigmatisme. Men selv om du har perfekt syn uten briller eller kontakter, en kontaktlinse montering og et gyldig kontaktlinse resept er nødvendig for å kjøpe skredder fargede kontaktlinser.

  • Det kan være at det er nyttig å besøke en optiker. Allikevel vil jeg si at det å begynne å operere øynene utelukkende fordi man driver med sport er litt “overkill”.

   Mange profesjonelle fotballspillere har dårlig syn, og de klarer seg veldig godt med kontaktlinser når de spiller. Det gjelder selvfølgelig utøvere i mange andre sporter også.

 2. Det kan faktisk være en klar fordel å ha på seg kontaktlinser når man spiller fotball, og det er flere grunner til det.

  Sammenlignet med briller, kontaktlinser tilbyr en rekke fordeler for å forbedre synet når man bedriver sport:

  Bedre sidesynet. Selv om sports briller kan gjøres med store, wraparound stil objektiver, de fleste vanlige briller har små, relativt flate linser og små rammer. Dette begrenser betydelig sidesyn viktig for mange idretter.

  Uhindret synsfelt. Kontaktlinser gir også en bred, uhindret synsfelt, fordi ingen brilleinnfatningen rammer blokkere eller forvrenge det du ser. Du kan se mer av omgivelsene og reagere raskere til objekter som kommer mot deg og til andre spillere rundt deg. Du kan også enklere å se og reagere på bakken baller eller andre gjenstander for dine føtter.

  Mindre sannsynlighet for fogging (altså at brillene blir tåkete eller at man får et uklart syn). I motsetning til briller, kontakter vanligvis forblir klare uansett miljø eller værforhold som regn.

  Mindre sjanse for skade. Briller kan brekke og skade øynene hvis du tar et hardt rammet, men kontaktlinser vil ikke.

  • Ja, det er nærmest også en fare å bruke briller når man spiller fotball. Jeg har i hvert fall til gode å se noen bruke briller når jeg har spilt fotball – og jeg har vel snart spilt ganske aktivt i mer enn 20 år.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here