Fordeler og ulemper med øyeoperasjon i utlandet

6
7800

Fordeler og ulemper med øyeoperasjon i utlandet

Det er helt klart at det alltid er to sider av èn sak, og når det kommer til valget om hvor man bør ta en øyeoperasjon, så er det helt klart at det finnes noen helt klare ulemper og fordeler med å ta de i Norge og henholdsvis i utlandet. Vi har også skrevet en guide til deg som ønsker å ta en øyeoperasjon i utlandet hvor vi inkluderer de mest populære landene for nordmenn å reise til, hvor mye det koster i de forskjellige landene og generelle tips som gjør at du kommer deg til en trygg klinikk med gode sikkerhetstiltak.

Flere og flere nordmenn velger å ta laseroperasjonen sin i utlandet, og grunnen til det er at det finnes en hel del fordeler med det.

Fordeler med øyeoperasjon i utlandet

doctor-1149149_960_720

– Pris.

Det er som regel prisen som er lokkende for nordmenn. Man kan fort spare en 30-50 % på å ta øyeoperasjonen i diverse land som har et lavere kostnadsnivå enn Norge. Etter å ha sjekket en del kilder på nettet fant jeg ut at de mest populære klinikkene nordmenn bruker som regel tilbyr halv pris fra hva norske klinikker gjør. Allikevel er det en del «skulte kostnader» i forhold til øyeoperasjonen i utlandet – blant annet at fly og hotell skal bookes. Men du vil minst spare 30 % dersom du velger Polen eller Ungarn som destinasjon, noe som har blitt mer og mer vanlig.

I denne artikkelen kan du for øvrig lese om hvor mye en øyeoperasjon koster her hjemme i Norge. Vi oppdaterer denne artikkelen konstant for å hele tiden tilby oppdatert informasjon. Sammenlign gjerne denne listen opp mot det tilbudet du har fått fra en utenlandsk klinikk og se hvor mye penger du kan spare på øyeoperasjonen.

OBS! Husk å inkludere kost, losji og flybilletter når du fyller ut regnestykket.

– Erfarne norske leger.

Mange norske klinikker har også klinikk i andre land (ofte Tyrkia og østlig del av Europa) for å kunne ha en billigere kostnad for kunden og dermed skaffe seg flere kunder. Så du bør høre med selskapet om det er øyekirurger utdannet i Norge eller utlandet – dette har svært mye med risiko å gjøre.

Oppdatert 2016:

Nå skal det sies at trenden har gått litt motsatt vei. I og med at medisinutdannelsen i lavkostland i Øst-Europa har bedret seg betraktelig etter EU-samarbeidet trenger man ikke lengre norske leger eller kirurger for å utføre øyeoperasjonen. Nå er det som regel dyktige lokale leger som snakker godt engelsk og som bevarer din øyehelse med stor varsomhet.

– Ferie.

Du kan sammenfatte en ferie sammen med øyeoperasjonen. Det finnes tross alt mange fine land som har et lavt kostnadsnivå på den type kirurgi. Polen har virkelig vokst seg frem som et land skreddersydd for turisme de seneste årene. Hvis du ønsker å bli inspirert, så kan du besøke Polens offisielle reisenettside.

Andre land som kan nevnes i denne sammenhengen er jo Thailand og Tyrkia – to land som har vært yndede feriemål for nordmenn i mange år.


Ulemper med øyeoperasjon i utlandet

– Risiko.

Det er ingen hemmelighet at norske øyekirurger er blant de fremste i verden på grunn av utdanningssystemet vi har her i landet. Derfor vil det løpe en mye større risiko å ta en øyeoperasjon i utlandet enn i Norge.

Oppdatert 2016:

Nå har øyeklinikkene i utlandet fått seg den samme type teknologien som vi bruker her hjemme i Norge. På et generelt grunnlag ligger skadeprosenten på under 1 % hos både LASIK- og PKR-pasienter (som er de to metodene man bruker til øyeoperasjoner per dags dato), og det er ingen statistikk som tyder på at utenlandske klinikker har høyere skadeprosent enn norske.Kjenner riktignok selv en person som var svært uheldig da han tok et kirurgisk inngrep i Canada. Blind på det ene øyet og uten noen form for forsikring – noe som fører oss over til punkt to.

– Økonomi og erstatningskrav.

Du har som regel ikke noen som helst rettigheter dersom du velger å ta en øyeoperasjon i for eksempel Tyrkia. Og du vil ikke stå i fare for å ikke skaffe et millionbeløp dersom det oppstår komplikasjoner.

Det er virkelig forskjellige vilkår hos forsikringsselskapene på hva de vil dekke og i hvilke land de eventuelt skulle dekke senskader av en øyeoperasjon.

Til deg som eventuelt skulle tenke seg å skjule operasjonen som en “vanlig” skade og svindle forsikringsselskapet: ikke gjør dette! Du vil ikke bare prøve å lure til deg andres penger, men står også i fare for å få måneder og år i fengsel. Hvis forsikringsselskapet setter inn den minste tvil i forklaringen din, så kommer de til å finne ut at du har vært utenlands og tatt en øyeoperasjon – og da er veien svært kort til rettssalen.

6 KOMMENTARER

 1. Men HVIS man får en øyeoperasjon som ikke er gjort etter boken, så hender det faktisk ganske ofte at man er nødt til å endre det med å gå og få fikset synet igjen. Det er sjelden at man trenger en ny laseroperasjon, dette skjer kun i de verste tilfellene. Min bror fikk en øyeinfeksjon etter å ha tatt en øyeoperasjon i Polen.

  Øyeinfeksjon. Infeksjoner forekommer sjelden etter LASIK. Fordi hornhinnen klaff fungerer som en naturlig bandasje, øyeinfeksjoner oppstår sjeldnere etter LASIK enn etter klaff fritt hornhinnebrytnings prosedyrer som PRK. Likevel er det svært viktig å bruke medisinert øyedråper som anvist etter LASIK prosedyren for å unngå smitte og kontrollere betennelse som øynene dine gro.

  • Det er helt klart en risiko med at man kan oppleve øyeinfeksjon. Men, som artikkelen også sier, det er en veldig liten sjanse.

   Veldig mange kirurger er gode til å snakke om hvilke komplikasjoner som kan oppstå og hvilke som definitivt IKKE kan oppstå (blindhet etc.).

 2. Det er mange som reklamerer for billige laseroperasjoner i Europa, og da spesielt i Øst-Europa.

  Prisene som vises nedenfor er faste og all-inclusive, uavhengig av resept. Gir deg et realistisk inntrykk av hva det er sannsynlig å koste, helt fra begynnelsen. Ingen triks, ingen skjulte avgifter. Vi er allerede billigste og mest avanserte Oftalmologiske klinikk i Europa. Våre klinikker allerede tok seg av mer enn 300 000 pasienter i seks klinikker i to land. Vår pris for laser øye kirurgi starter fra 385 € per øye. Det er mulig å velge mellom PRK, LASEK eller forbedrede Super LASIK laser øye kirurgi metoder, kaller vi det iQ-Lasik. Vårt øye klinikk anbefaler deg å velge iQ-Lasik metoden for laser øye kirurgi. Det er helt mislykkes bevis på grunn av all erfaringen vi har fått gjennom årene. For våre andre tjenester vennligst sjekk egen prisliste.

 3. Jeg får hele tiden hørte at det er så utrolig farlig å ta øyeoperasjon i utlandet, men jeg har til gode å snakke med en som faktisk har hatt dårlige erfaringer.

  Etter hva jeg tror, så er det 95 % for at en øyeoperasjon lykkes uansett hvor man tar den. Kall meg gjerne naiv, men jeg har rett og slett ikke troen på at de norske legene er så mye dyktigere enn de utenlandske.

  • Da tror jeg vi kan konkludere med at du både er naiv og litt på viddene.

   “Utlandet” refererer til såpass mange lavkostland med underutdannede øyekirurger at jeg ikke helt hvor jeg skal begynne å argumentere. Du kan ta en titt på statistikken og få en overraskelse.

 4. Nå har jeg oppdatert en del av informasjonen slik at den er litt bedre enn den var tidligere. Anno 2016 finnes det veldig mange privateide selskap som jobber aktivt med å få nordmenn til å ta en øyeoperasjon i utlandet, noe som gir deg et bredt spekter av muligheter dersom du har en drøm om å bedre synet ditt og i samme slengen spare mye penger på det.

  Vi så at man i utlandet kan få i hvert fall halv pris av hva man kan få på klinikkene her hjemme i Norge.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here