Focus Dailies eller Dailies Aquacomfort Plus?

0
808

Produsenten CIBA står bak to av verdens mest kjente endagslinser. Focus Dailies har i en årrekke vært den mest kjente dagslinsen på det norske markedet, men har fått sterk konkurranse fra flere hold de siste årene. Grunnen til at denne kontaktlinsen har blitt populær er ganske enkel. Suksessformelen til linseprodusenter ligger naturligvis i det å kombinere lav pris og kvalitet, noe Focus Dailies i stor grad har klart over en lang periode. Men teknologien utvikler seg hele tiden og markedet skriker etter forbedringer i forhold til væskeinnhold, komfort og minkende risiko for øyeproblemer og infeksjoner.

Det er Dailies AquaComfort Plus et resultat av.

Så hva er forskjellene på disse to kontaktlinsene?

Focus Dailies er en litt utdatert versjon av det CIBA kaller «Aqua»-serien. De utviklet en helt ny serie av kontaktlinser basert på tilbakemeldinger fra kunder og ny banebrytende forskning i håp om å gjøre linsene mer komfortable.

CIBA hadde følgende fokusområder:

– Lage kontaktlinsene litt større.
– Et mer «øyevennlig» design slik at de satt bedre på øyet.
– Høyere væskeinnhold for at linsebæreren skal unngå tørre øyne.

Resultatet var kontaktlinsen Dailies AquaComfort Plus. Det mange av tilbakemeldingene går på er at man kan rett og slett bruke linsen i en lengre periode enn det man kunne før. Focus Dailies kunne finne på å tørke ut og bli ubehagelig etter 10-12 timers bruk mens AquaComfort godt kan holde i 16-18 timer om gangen.

En annen ulempe er naturligvis prisen. Til tross for at man ikke akkurat blir ruinert av å kjøpe AquaComfort, så er det en liten prisøkning som følge av høyere produksjonskostnader for produsenten. Vi satser på at denne prisen senkes etter hvert som flere og flere tar i bruk den nye og forbedrede dagslinsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here