Focus Dailies

5
993

Focus Dailies

Prisinformasjon 30-pakning

Shopping4net 149,-
Lenson 157,-
YourLenses 174,-

Lensstore (Mister Spex) 179,-
Lavista 179,-
SmartBuyGlasses 189,- 

 

Focus Dailies

Prisinformasjon 90-pakning

Shopping4net 399,-
Lavista 479,-

SmartBuyGlasses 512,-
Lenson 515,-

 

Produktinformasjon

Focus Dailies er Norges desidert mest solgte kontaktlinse og selve “utgangslinsen”. Hvis man skulle si at det finnes en “default” av de kontaktlinsene som selges i Norge i dag, så er det veldig mange som ville pekt i retning av Focus Dailies.

Dette er også en linse som har blitt utviklet og forbedret opp gjennom årenes løp. Focus Dailies inneholder per dags dato 500 % mer vann (“væskeinnhold” som nettbutikkene refererer til det som) enn hva den første versjonen inneholdt. Nå ligger væskeinnholdet på 69 %.

Endagslinser tas ut og kastes etter bruk. Du skal verken sove med linsene eller prøve å bruke dem mer enn èn dag.

Focus Dailies – endagslinser som gir deg komfort hele dagen

Det er nærmest umulig å ha brukt endagslinser uten å kjenne til Focus Dailies. Som tidligere nevnt: dette er Norges mest solgte kontaktlinse. Etter at «alle» Norges optikere valgte å anbefale den samme linsen til pasientene sine var det nok til at salget steg til verst.

Focus Dailies er tross alt en god endagslinse. Den er utviklet av anerkjente Ciba Vision, og er både fuktighetsgivende og komfortabel på øyet. Focus Dailies er en forholdsvis liten kontaktlinse med en diameter på 13,8 mm og en basiskurve på 8,6 mm. Hva betyr det for deg som forbruker? At den er veldig lett å både ta av og på øyet.

Derfor er den spesielt nybegynner-vennlig.

God linse for allergikere

Endagslinser er spesielt egnet til de som sliter med allergier som støv og pollen. Da er det naturlig at man hver dag blir nødt til å bytte ut linsen for å unngå at det samler seg fremmedlegemer som kan fremme en form for negativ reaksjon.

Konklusjonen får være at Focus Dailies er en linse som egner seg til de som:

1. Ønsker å spare penger (den er tross alt mye billigere enn andre dagslinser)
2. Ønsker å ha en kontaktlinse det er lett å ta av og på.
3. Mener at de er bedre stelt med å bruke endagslinser fremfor månedslinser.
4. Ønsker en dagslinse med et høyt vanninnhold (69 %).
Høyt fuktighetsinnhold – selv under tørre forhold.

Fuktighetsnivået til Focus Dailies er betydelig høyere enn hos andre lignende endagslinser. Jeg vil anta at gjennomsnittsfuktigheten til en endagslinse ofte ligger og slurer mellom 30 og 50 %. Her får man altså en linse som nærmest bikker 70 % væskeinnhold, noe som nesten er unikt.

Dette betyr en del for deg som oppholder deg i tørr luft – og spesielt de av oss som bor i Norge på vinterstid.

5 KOMMENTARER

 1. Jeg trodde for alvor at Focus Dailies var tatt av markedet? Snakket med en venninne i England, og hun brukte disse linsene tidlig på 90-tallet. Merkelig at man henger så langt bak i Norge. Men det kan jo bare hende at nordmenn er vanedyr som nekter å bytte produkter. Hvis man først har funnet noen kontaktlinser som funker , så er det jo litt stress å begynne å bytte.

  • Hei Gro,

   veldig interessant spørsmål. Jeg jobbet selv i en nettbutikk som solgte kontaktlinser. Var ansatt i tre år, og de var nærmest sjokkert over at nordmenn fortsatt bruker Focus Dailies. Tror du har rett i at det har rett og slett blitt en vane for folk.

 2. Hadde litt problemer med at linsene gikk i stykker, vet ikke om dere har hørt om lignende erfaringer?

  Har ikke hatt problemer med andre linser, men disse gikk plutselig i stykker. Skal love deg at det ikke var særlig hyggelig å måtte fjerne en ødelagt kontaktlinse fra øyet. Unner jeg ikke min verste fiende engang.

  • Hei Thomas,

   har egentlig ikke hørt noe særlig om at Focus Dailies skal være spesielt tynne eller at de skal gå i stykker. Høres ikke behagelig ut.

   Vil nok anbefale deg å ta kontakt med optikeren for å høre om det finnes noen alternativer der ute. 🙂

   Lykke til!

 3. Enkle, behagelige kontaktlinser å sette inn på øyet. Focus Dailies er vel nærmest en legendarisk linse, kan man ikke si det? 🙂

  Også kan de være litt vanskelig å fjerne fra øyet, men dette er nok på grunn av hvor tynne de er… de er faktisk veldig tynne, men det gjør også at man ikke føler særlig sterkt at de ligger på øyet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here