Du er glad du byttet til kontaktlinser når….

0
802

Etter å ha vært på en hyttetur med utelukkende mennesker som tidligere har brukt briller og begynt med linser eller fått utført en øyeoperasjon, så begynte vi liken “du er glad du byttet til linser når…”. Leken gikk ut på at man skulle huske tilbake til de gamle tidene hvor man brukte briller og hvordan det hemmet folk i hverdagen.

PS! Du kan også lese vår artikkel som omhandler fem grunner til å bruke kontaktlinser.

Her er en kort oppsummering av hva som kom frem.

”Når jeg løper til bussen…”

Et mindre morsomt bilde er å se for seg selv med brillene på ”halv 12” løpe rundt i hovedstadens gater på jakt etter buss nummer 20. Kontaktlinser gir rett og slett en stor frihet og synskomfort i en hektisk hverdag – spesielt for de av oss som ikke klarer å ”time” skikkelig slik at man står på busstoppet i tide.

”Når jeg tar av på motorveien…”

nissan-885309_960_720
Det er et ubestridt faktum at sidesynet og synsvinkelen blir mye bedre når man bruker kontaktlinser. Brillens ramme er dessverre designet slik at den akkurat kan ødelegge for et optimalt synsfelt, noe som i ekstremtilfeller kan være trafikkfarlig.

Nå skal jeg ikke gi deg noen moralsk preken og si at du er en fare for trafikken dersom du ikke bruker kontaktlinser, men det kan absolutt være verdt å nevne.

”Når jeg kommer inn etter en kald vinterdag..”

Dogging på brillene var ikke bare en veldig irriterende del av vinteren hjemme i Norge. Det var også veldig vanskelig å gjøre et godt førsteinntrykk når man møtte nye mennesker all den tid man sto og gnikket brilleglassene mot t-skjorten og så halvveis blindt ut i rommet i håp om å få øyekontakt med sin nye bekjentskap.

Det var først da jeg så en stakkars mann komme inn på en røykfylt bar i Danmark med dogg over alt av brilleglass at jeg virkelig forsto hvor heldig jeg var som gikk over til kontaktlinser tidlig.

”Når jeg skulle spille ballsport eller trene..”

tennis-363663_960_720
Heldigvis er det ikke alle som har så nedsatt syn at de sliter med å løfte vekter uten å bruke briller eller linser. Men hvis man er i den posisjonen hvor man spiller sport (håndball,fotball,tennis, whatever), så skal det mye til for at man ikke trenger å se perfekt.

Og det var flere som husker med grøss og gru tilbake på den tiden hvor man som barn fikk et par briller plassert foran øynene og ble bedt om å gå ut og spille fotball. Det er, pent sagt, ikke en veldig god løsning.

”Når jeg skulle piffe meg litt ekstra opp til Halloween…”

Visste du at fargelinser kan endre utseendet ditt?
Mange bruker såkalte ”Crazy linser” til Halloween-fester for å pynte seg litt ekstra skummelt når allehelgensdag skal feires. Man trenger for øvrig ikke gå for de ”villeste” linsene. Det er mange fargelinser som også gir et nytt og naturtro utseende dersom du ikke ønsker å endre øyenfarge alt for dramatisk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here