Diskusjonsforum for øyeoperasjon

0
1191

Diskusjonsfora som diskuterer kontaktlinser og øyekirurgi er svært nyttig for mange mennesker. Forumene diskutere ulike aspekter av operasjonen helt fra forberedelsene til postoperative komplikasjoner.

Riktignok er det ikke veldig mye hjelp å få på norske diskusjonsfora, men jeg linker til noen engelske i slutten av artikkelen – her vil du finne mye god hjelp.

Pre-kirurgisk hjelp

Grunnen til at mange gjør denne informasjonssøkningen rundt øyeoperasjon på internett er for å finne ut hva slags kirurgimetode de skal bruke og høre erfaringer fra andre pasienter som allerede har tatt en øyeoperasjon. Ved å bruke et diskusjonsforum kan man få presise svar fra andre mennesker som allerede har vært gjennom prosessen.

Noen fora velger også å ha egne kirurger og eksperter som svarer på spørsmålene, men dette er i mine øyne ikke alltid veldig heldig da de kan være farget av hvilken øyeklinikk de representerer.

Det du kan få hjelp til gjennom diskusjonsforum før en øyeoperasjon er altså:

– Hvilke klinikker man bør velge
– Hvilke klinikker man bør holde seg unna
– Andres erfaring med LASIK/PKR-metoden
– Få stilt konkrete spørsmål om hvilke prosesser som skjer under en øyeoperasjon

Post-kirurgisk hjelp

Post-kirurgiske komplikasjoner kan selvfølgelig forekomme når man tar øyeoperasjon, og da er det veldig greit å høre med andre hvordan erfaringer har vært. Noen pasienter vil alltid kunne kjenne seg igjen i de symptomene som du har opplevd og kan gi svar på hvordan de taklet smerten eller problemet.

Noen gode (internasjonale) fora er:

http://www.fortwayne.com/mld/fortwayne/living/health/specialties/lasik_eye_surgery/ask_expert_front.htm

http://www.irishhealth.com/index.html?level=4&id=4220

http://www.lasermyeye.org/forums

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here