Derfor skal du ikke velge billigste laseroperasjon

0
1254

Derfor skal du betale litt for en laseroperasjon

Jeg har i de siste ukene tatt en skikkelig undersøkelse på laseroperasjon-markedet internasjonalt, da dette kan være svært aktuell informasjon for nordmenn som vurderer å ta en slik operasjon utenlands. LASIK er en metode som brukes i rundt 90 % av alle synskorreksjons-operasjonene nå om dagen og er svært utbredt hos nordmenn som reiser til utlandet for å få korrigert synet sitt.

En ting med nordmenn er at pris ofte står i høysetet når man skal velge noe. Det at vi er et litt gjerrig folkeslag er det vel få av oss som tør å innrømme, men som kommer tydelig frem når man gjør

Det er mulig å droppe kontaktlinsene, men det kan koste dyrt. Foto: Shopping4net

prioriteringer i hverdagen.

Og en laseroperasjon er en type tjeneste hvor prisene varierer enormt, noe som gjør at det er lett å ty til enkleste løsning – å velge det billigste. Jeg skal prøve å overbevise deg om å gjøre nærmest det motsatte i denne artikkelen.

Markedsføring og reklame

For det finnes en del utenlandske øyekirurger som går i den fellen at de reklamerer for billige øyeoperasjoner. “50 % tilbud ut uken!”, “Operer et øye og vi gir halv pris på det andre hvis du er fornøyd!” og andre liknende tilbud finner du en del av hvis du bruker Google flittig. Og de aller fleste kommer fra øst-europa.

Men problemene med disse tilbudene er som regel at:

1. Du er ikke i “målgruppen” til markedsføringen. Det er enklere (og dermed også billigere) å LASIK-operere en som er nærsynt enn en som er langsynt. Astigmatisme kommer som følge av langsynthet og er vanskeligere å korrigere enn nærsynthet.

2. Tilbudet gjelder ikke for hele prosessen. For eksempel er det alltid nærmest påkrevd at du kommer til ettersjekk hos øyekirurgen et par uker eller måneder etter at du har fått utført operasjonen, dette for å være helt sikker på at ingen komplikasjoner oppstår. Hvis du skal begynne å betale masse penger for noe som er obligatorisk i ettertid, så vil hele “det er så billig”-argumentet falle fra.

3. Selve operasjonen kan bli utført med en teknologi som ligger bak det man egentlig skal kunne forvente av laseroperasjoner i nyere tid. Det er ikke nødvendigvis dårlig teknologi, men det blir hele tiden utviklet nytt utstyr for å minke sannsynligheten for komplikasjoner.

Jeg håper i hvert fall at du med disse argumentene har fått litt å tenke over. Og hvis du vurderer å ta en laseroperasjon, så har vi flere artikler her på nettsiden som kan få deg til å kanskje vurdere litt annerledes enn hva du opprinnelig hadde tenkt.
LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here