Begynner du å se dårlig? Dette er dine alternativer!

5
1700

Ser du dårlig, så har du noen alternativer!

Selv har jeg vært innom den alderen der man begynner å se litt dårlig. Hos meg begynte det sånn cirka i midten av studietiden da jeg slet med å begynne å slite med å følge med på hva som sto på tavlen. Tenkte umiddelbart at jeg hadde tre klare alternativer dersom jeg skulle begynne å se godt igjen;

– Kontaktlinser.
– Briller.
– Øyeoperasjon.

Og det stemte sånn cirka ganske godt.

Det første jeg gjorde var å ta legen min et besøk her i Danmark, noe jeg ble fortalt var en lur idè. Utførte en synstest som viste at jeg hadde -2 på begge øynene, noe jeg ble fortalt var en helt normal ordning. Fikk deretter vite litt om de forskjellige tingene jeg kunne benytte meg av når jeg begynte å få dårlig syn, og kan vel kort oppsummere hver og en av dem:

Ikke gjøre noen ting

Noen velger å gå rundt med dårlig syn. I og med at jeg ikke hadde en virkelig hemmelse, så ble jeg fortalt at jeg i realiteten kunne klare meg fint i dagliglivet uten å måtte slite med en hel masse kontaktlinser, briller og andre hjelpemidler som ville gjøre ting lettere for meg.

Dette fungerer selvfølgelig bare inntil et visst punkt der man vil begynne å slite med å gjøre helt vitale ting i hverdagen – som å lese bøker, se på TV og/eller studere/jobbe.

Kontaktlinser

Denne nettsiden er jo bygget på fundamentet om at kontaktlinser er det beste for deg som 1dayacuvuemoisthar dårlig syn. Om du har noe i mot det å begynne å ”ta” innpå øyet, så er det mest sannsynlig bare en frykt du må komme over. De aller fleste som i dag bruker kontaktlinser (i hvert fall de jeg har pratet med) har ingen

problemer med å utføre denne daglige rutinene som inngår når man skal tre på seg noe plastikk for å begynne å se bedre.

Selv bruker jeg kontaktlinser, og har gjort det i lengre tid, men innser at jeg kanskje snart skal vurdere neste trinn – og også neste alternativ i denne artikkelen.

Øyeoperasjon med laser

Øyeoperasjon har for alvor tatt av i antall de seneste årene. Med en stigning på over 60 % (62,4 % for å være nøyaktig) fra år 2005 til 2012, så må man si at det er imponerendedoctor-and-patient-1080409_960_720 hvor gode forholdene er her i Norge for å ta en slik operasjon.

For hva er egentlig grunnen til at noen folk velger en øyeoperasjon?

Som regel er det utelukkende at det er deilig å slippe både briller og kontaktlinser til hverdagen. Man kan ikke garantere at synet stabiliserer seg et hundre prosent livet ut, men du vil i hvert fall i 40-50 år slippe å tenke på synshemmelser.

Når det kommer til valg av sted man skal utføre en øyeoperasjon, så er det veldig mange som har mye å si om akkurat dette. Enkelte anbefaler å dra til utlandet for å spare noen tusenlapper, mens de aller fleste ser fornuft i å ta det i Norge for å både være vernet av myndighetene når det kommer til eventuelle erstatningssummer, men også fordi en slik øyeoperasjon krever en etterbehandling som det vil være tungvint å måtte utføre i utlandet.
5 KOMMENTARER

    • Du har egentlig rett. Første gang man bruker kontaktlinser får man litt den “er det virkelig sånn det føles å ikke bruke briller?”-følelsen.

  1. “Ikke gjøre noen ting” er et veldig farlig tips. Hvis man går rundt med dårlig syn, så er ting som å krysse trafikken, kjøre bil, gå på jobb osv potensielt veldig farlige ting å gjøre. Så hvis du begynner å se dårlig, så skal du skaffe deg noe for å bedre synet umiddelbart. Start med briller er mitt stalltips.

  2. Jeg vil i hvert fall ikke anbefale noen å ikke gjøre noen ting. Hvis man går med dårlig syn over lengre tid, så vil øynene etter hvert prøve å korrigere seg selv, noe kroppen aldri klarer. Øynene er ikke godt nok utviklet til å helberede seg selv, og da ender det som regel med at man får enda dårligere syn enn det man allerede hadde.

    • Helt klart. Det er liten tvil om at det både kan være farlig og utmattende å gå uten kontaktlinser/briller i for lang tid.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here