Alt du trenger å vite om LASIK øyeoperasjon

9
10078

Her er alt du trenger å vite om en LASIK

Med dagens teknologi kan denne feilen fjernes helt fra øynene, og du kan leve for å oppfylle ønske om en hverdag som verken er preget av synshemmelser, kontaktlinser eller briller. Teknologi er LASIK eller laser-assistert øyeoperasjon et veldig stort sprang for de som i lang tid har slitt med å se dårlig i en lang årrekke. LASIK er utført av en LASIK øyekirurg ved å eliminere feil ved langsynthet, nærsynthet og

Øyelegen har ofte full kontroll på hvilke linser du trenger.
Øyelegen har ofte full kontroll på hvilke linser du trenger.

skjeve hornhinner.

Valget av en passende LASIK øyeklinikk er det første som pasienten bør vurdere før du velger en LASIK øyeoperasjon. Pasienter som velger et godt sted som utfører LASIK-kirurgi vil alltid bli fornøyde – og det er faktisk stor forskjell på hvilke øyeklinikker som har høy og lav risikoprosent.

Per dags dato er det heldigvis sånn at alle anerkjente og gode LASIK-kirurgibedriftene bruker samme oppdaterte teknologi slik at pasientene skal føle seg mest mulig trygg og få ned risikoen til det minimale. Men det er også viktig at legen kan hjelpe deg fra et menneskelig aspekt ved å vise god kunnskap og forklare deg hva som skjer under hele prosessen slik at du slipper å sitte igjen med noen ubesvarte spørsmål.


Viktig at du velger en klinikk som har:

– oppdatert utstyr
– gode øyekirurger
– godt rykte
– gode priser (bør være minst viktig!)

Ikke LASIK øyeoperasjon for gravide og barn

De aller beste klinikkene tillater kun folk som er over 18 år som ikke er smittet i regionen av hornhinnen på øyet å ha en LASIK øyeoperasjon. Grunnen til dette er at man enkelt og greit ikke skal ha en slik øyeoperasjon med mindre man har fått et stabilisert syn – da man kan måtte riskere å ha ta øyeoperasjoner dersom dette er tilfelle, noe som gir en dobbelt så stor sjanse for at man opplever komplikasjoner. En LASIK-øyeoperasjon garanterer ikke 20/20-syn , men det er nærmest garantert at det forbedrer synet betraktelig.

Men gravide kvinner og barn under 18 år er ikke kvalifisert for denne type behandling. Er man gravid, så må man gå i en lengre periode med kontaktlinser eller briller før man skal få lov til å ta en slik behandling, noe som egentlig er ganske naturlig.

LASIK øyekirurger har utført mer enn 720000 vellykkede LASIK-operasjoner rundt omkring i USA – viser statistikk som er publisert hos store aviser som New York Times. Effektene av en vellykket operasjon LASIK Plus fortsetter mer enn 15 år. Når du har utført LASIK kirurgi, pasientene får et nytt utseende, sammen med den nye ønske om å oppnå sine mål.

Oppsummert – dette trenger du å vite om en LASIK øyeoperasjon:

– Du må ha finansene i orden for å få utført en.

– Det er mulig å ta opp et lån for å få utført en, men dette må du tenke deg nøye igjennom med tanke på finansiering. Ikke alle lån gir like god rente.

– Du er ikke helt 100 % sikkert garantert perfekt syn med en LASIK øyeoperasjon, men sannsynligheten for at du får det er svært stor.

– Det er stor forskjell på de øyeklinikkene som utfører slike operasjoner, så det er viktig at du ikke tar “det første og beste”, men klikker deg litt rundt på de forskjellige nettstedene og kanskje tar noen viktige telefoner før du tar en avgjørelse om din egen laseroperasjon.

– Hvis du lurer på fordelene og ulempene med å ta en øyeoperasjon i utlandet kontra en i Norge, så har vi skrevet denne artikkelen. Det er mange hensyn å ta når man skal velge hvilken øyekirurg man skal ta i bruk, og vi anbefaler naturligvis å finne en som gir deg trygge rammer, men som samtidig ikke flår deg økonomisk.

9 KOMMENTARER

 1. Hvis du velger det dyreste i Øst-Europa så er det fortsatt billigere enn det billigste i Norge. Og hva tror dere har de beste kirurgene av den beste i øst-europa og den dårligste i norge?

  Yes, tenkte meg det.

  • Godt poeng. Det at øst-europeiske klinikker har et dårlig rykte er nok basert mye på fordommer. Legger man dagens teknologi til grunn, så er det ikke noe som skal tilsi at utenlandske øyeklinikker er særlig mye dårligere enn de norske.

 2. Tok en LASIK øyeoperasjon for noen måneder siden og må bare anbefale dette til alle som leser denne bloggen. Perfekt syn kun få uker etter at jeg tok operasjonen, og dette med “tåkesyn” som jeg ser at mange sliter med – det var helt fraværende for mitt vedkommende. Men må si at det er stor forskjell i hva folk tar i pris for disse operasjonene. Du kan fort bli lurt dersom du ikke er OBS på hva som møter deg.

  • Akkurat på pris er min erfaring ift samtale med tidligere kunder at prisen ofte gjenspeiler kvaliteten. I hvert fall sikkerheten.

   Ellers fantastisk at LASIK-operasjonen gikk fint – det setter jeg pris på å høre.

 3. Veldig mange velger “det første og beste”, som nemlig er Memira når man skal ta en LASIK-operasjon. Grunnen til det er selvfølgelig at de markedsfører seg som noen konger i hele Norden og prøver å ta over hele markedet. MEN, det er naturligvis ikke sånn at de som bedriver den mest aggressive markedsføringen er det beste alternativet – i svært få tilfeller er det nemlig sånn.

  Jeg vil egentlig råde alle til å se litt utenfor Norges grenser for å se om det er klinikker som passer deg. Har lest mye på nettet om folk som drar til Polen, noe jeg tror er et svært sikkert og godt valg (nå skal det sies at jeg er polsk selv da).

 4. Har jobbet som resepsjonist på en øyeklinikk her i Norge og det ENESTE folk tenker på når de kommer og spør hvor de skal ta laseroperasjonen sin er “hvor mye koster det?” , “Kan jeg få det billigere en annen plass?”.

  Altså, la meg si det sånn:

  Hvis pris er det eneste man tenker på når man skal utføre en så sensitiv operasjon, så har man rett og slett feil fokus. Greit nok at det finnes mange i utlandet som gjør LASIK-operasjonen billig, men hvor høy kvalitet er det på dem da?

  • En stor del av min bekymring går også på dette. Svært mange nordmenn tenker kun på pris når de skal ta en laseroperasjon, noe som i mine øyne er riv ruskende galt.

   Selv tok jeg min i Warszawa, men var fullstendig klar over at legene holdt et så høyt nivå at det ikke gikk ut over øynene i etterkant.

 5. Det er mange viktige ting å velge mellom når man skal ha en LASIK øyeoperasjon. Selv i Norge finnes det et utall antall klinikker som kan “gjøre en billig øyeoperasjon”. Men tenk deg om. Vil du egentlig betale lite, eller vil du få en operasjon som fungerer livet ut?

  Mange klinikker annonserer i aviser og på radio, fjernsyn og Internett. Noen annonser er mer informative enn andre. Noen gir ekstremt gode priser. Men selv om dette kan være et utgangspunkt, bør en annonse eller en pris ikke være ditt eneste kriterium når du velger en lege.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here