8 grunner til å ikke velge LASIK øyeoperasjon

4
1675

8 grunner til å ikke ta en LASIK øyeoperasjon

Det er en nettside kalt About.com som jobber med å lage lister og andre ting som skal hjelpe folk videre i livene deres. Nå har de også begynt å blogge/skrive om øyehelse og øyeoperasjon, og det er jo ganske morsomt å se på denne listen de har om LASIK øyeoperasjon.

Du kan jo selv ta en kikk og se om du føler deg truffet på noen av punktene – og deretter vurdere selv om du vil drøye øyeoperasjonen på grunn av noe sånt som en slik liste.

(Vi støtter for øvrig ikke opp under listen, men innser at den har noen gode poenger)

1. Du er yngre enn 18 år gammel.

2. Du er gravid eller ammende.

3. Du tar reseptbelagte legemidler.

4. Synet ditt er ikke stabilt.

5. Du er ikke i god allmenntilstand.

6. Du har tørre øyne nærmest permanent.

7. Du har urealistiske forventninger til øyeoperasjonen.

8. Pupillene dine utvider seg mer enn sju millimeter i mørket.

Oppsummering

Altså, listen er mer laget som en sjekkliste for å se om du er en kandidat til å ta øyeoperasjon eller ikke. Dersom man faktisk føler seg truffet på flere av punktene, så bør man rådføre med lege før man bestemmer seg for om det vil være en god idé eller ikke.Det å begynne å lete rundt på internett for å finne ut om man er frisk nok til å ta en LASIK øyeoperasjon er nok kanskje ikke det smarteste.

Jeg har vært i kontakt med en øyekirurg som sier at det er under 5 % av hans pasienter som blir nektet en øyeoperasjon. Inn under disse 5 % er det igjen 90 % av dem som blir nektet en laseroperasjon av den enkle grunn av at de er for unge – det vil si at synet ikke har stabilisert seg enda.

4 KOMMENTARER

 1. Det er mulig du har funnet åtte grunner til å ikke velge en LASIK øyeoperasjon, men jeg kan finne 1000 grunner til å gjøre det. Altså, noen av grunnene her er også under en hver kritikk. Og jeg vil også si at overskriften lyver litt.

  Det burde heller hett: “8 grunner til at du ikke kvalifiserer til å ta en LASIK øyeoperasjon”.

  Sånt setter ting litt på spissen.

 2. Jeg vil nå si at den eneste grunnen til å ikke velge øyeoperasjon er fordi man ikke har råd. Vet om utrolig mange som tar opp forbrukslån og kredittkortgjeld for å finansiere denne type operasjoner, noe jeg personlig er svært i mot. Hvorfor havne på luksusfellen fordi man vil bli kvitt brillene liksom?

  Ikke rart mange nordmenn har gjeld.

  • Hei,

   det finnes en god del finansieringsløsninger for de som skal ta en øyeoperasjon. Dette kommer vi tilbake til i en senere artikkel. Men jeg vil på generelt grunnlag si at man bør i hvert fall ha store deler av pengene først, og så er det mange øyeklinikker som tilbyr rentefritt lån for å betale resten for deg. Dette kan være en god løsning om man ikke vil velge de rentehøye alternativene du beskriver.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here