Øyeoperasjon: mitt liv ble lettere

4
6889

Slik fikk jeg det lettere etter en laseroperasjon på øye

 

Dette er en historie som er skrevet av en som nylig tok en øyeoperasjon og har et ønske om at så mange som mulig skal lese hans historie fra A til Å.

Hei,

jeg er en 24 år gammel mann som lenge har vurdert forskjellige ting for å bedre synet mitt etter at jeg for alvor begynt å se dårlig i en alder av 18 år. Har lenge vært opptatt av tekster og lesing, noe som mest sannsynlig ga utslag i nærsynhet – noe jeg også fikk konstantert da jeg dro til legen og hørte hva som

En historie om en gutt som fikk et forbedret liv av en øyeoperasjon. Foto: Wikimedia Commons, user: Janke

gjorde at jeg så såpass dårlig som det jeg gjorde.

Fra 18-20-årsalderen brukte jeg briller, noe jeg synes var hemmende da det var i denne perioden mange ting inntraff som feks min første kjæreste, russetiden m.m.

Fikk etter hvert øynene opp for kontaktlinser, noe jeg egentlig mislikte i starten, men tok til meg etter hvert – og alt negativt jeg har å si om kontaktlinser er at man kanskje vil få et ganske  redusert budsjett av det dersom man blir nødt til å benytte det på fast basis som student.

Fikk til slutt skrapet sammen nok penger til å ta en øyeoperasjon, noe jeg synes var virkelig deilig. Det var absolutt deilig å få vite at man var klar for å slippe både kontaktlinser og briller for evig og alltid. Hadde egentlig en litt dårlig følelse i og med at jeg hadde googlet “øyeoperasjon” og funnet masse informasjon om hvilke  sykdommer man kunne pådra seg i etterkant av en slik operasjon, men etter en lang og dyp samtale med en “veileder” hos øyeklinikken var jeg ganske rolig og behersket rundt det hele.

Øyeoperasjonen gikk perfekt, og kun to uker senere kunne jeg se helt perfekt – også om natten.

Det er virkelig mye som har blitt bedre etter at jeg gjennomførte øyeoperasjonen. Når man våkner om morgenen slet jeg tidligere med å se helt til jeg kom bort til badet og fikk tatt på meg linsene. Nå kan jeg bare våkne opp i min egen seng, ta på meg klærne og komme meg på enten jobb eller skole (alt avhengig av hverdag/helg).

Skal jeg være helt ærlig, så vil jeg egentlig anbefale en øyeoperasjon for alle som tar seg råd til det. Er du en frisk person i enten 20- 30- eller 40-årene, så kan jeg virkelig ikke se at du skal tape så veldig mye penger på det heller. Grunnen til dette er at øyelegen min sa at synet kommer til å holde seg stabilt helt til jeg bikker rundt 70 år, noe som gjør meg sikker på at jeg har et godt syn i lang tid fremover!

(artikkelen fortsetter under annonsene)Hvor mange er fornøyde?

Vi baserer dette svaret kun på fakta vi har fra USA. FDA, som også kan virke som en slags rådførende helsemyndighet i USA, publiserte i år 2015 en rapport som viste at godt over 95 % av alle som tok øyeoperasjon var fornøyde med resultatet. Du kan lese mer om disse tallene gjennom denne linken (AllAboutVision.com). Her kommer det også frem at det helt klart er de minst farlige komplikasjonene som er de mest vanlige.

Med andre ord: det er mye større sannsynlighet for at du opplever “komplikasjoner” som midlertidig tåkesyn og litt tørre øyne enn at du blir blind på et eller begge øynene. På generelt grunnlag kan man altså konkludere med at det å ta en øyeoperasjon er veldig trygt.

Mye tydet også på at de som var fornøyde med resultatet etter en kort periode også slapp å møte på “bivirkninger” på sikt. Suksessraten er altså svært god.

Hvorfor leser jeg om så mange dårlige historier på nettet?

Tja, det er ikke mange dårlige historier om folk som har fått nedsatt syn etter en download-1002802_960_720øyeoperasjon, men det forekommer absolutt – og grunnen er at de som det har gått dårlig med naturligvis også skriker høyest. Hvis man har gjennomgått en god øyeoperasjon og er fornøyd med resultatet, så er det nemlig ingen grunn til at man skal skrive rundt på diskusjonsfora om sine gode opplevelser.

Hvis man har møtt på et firma som gjør synet ditt verre derimot…da får ofte pipen en ganske annen lyd.

Du skal også prøve å unngå de åpenbart sponsede/falske anmeldelsene fra norske firmaer som skal prøve å få deg til å dra utenlands på “øyeoperasjons-ferie”. De har ofte en stygg tendens til å opprette falske blogger og nettsider med gode anmeldelser om sitt eget firma.4 KOMMENTARER

 1. Flott, fant jeg det jeg har vært på leting etter – unge mennesker i Norge som faktisk har fått et bedre liv etter at de har tatt en øyeoperasjon.

  Det er utrolig hvor mye bedre man kan få det når man blir kvitt kontaktlinsene og brillene. Har ikke tall på hvor mange jeg har hørt det samme fra. Godt å se at det virkelig høster frukter for folk.

 2. Det finnes bare to typer komplikasjoner man kan få når man har tatt en øyeoperasjon.

  Og dette er komplikasjoner som utelukkende tilhører de som tar en LASIK/laser-operasjon.
  – Mer alvorlige problemer som øyeinfeksjon og kronisk tørre øyne.
  – Mindre alvorlige komplikasjoner som regel heler seg på egenhånd, så øyet leger, inkludert glorier, dis og gjenskinn.

  • De aller aller aller fleste vil uansett ikke oppleve at det er noen komplikasjoner etter en slik operasjon.

   Men det er helt klart en liten fare forbundet til det – en fare du selv kan minimere ved å velge en klinikk som er godt anerkjent for å ha en god statistikk på suksessfulle inngrep.

 3. LASIK øye kirurgi resultater har fortsatt å øke, sammen med støtte teknologi og kirurg ferdigheter, noe som bør gi noen forsikring til kandidater som er usikker på hva du kan forvente.

  Takk til LASIK, millioner av mennesker over hele verden er mindre avhengig av briller eller kontaktlinser. Likevel bør beslutningen om å ha LASIK gjøres med forsiktighet. Fordi kirurgi er involvert, noen alvorlige potensielle risikoer – men sjelden – er tilknyttet.

  Fordi LASIK er et valgfag prosedyre, vil du være vurderer operasjon på en ellers friske øyet. Av den grunn, alltid tenker på at du har muligheten til å sikre og effektive kirurgiske alternativer, for eksempel briller og kontaktlinser.

  Når du vurderer LASIK, gjøre noen lekser og ta kontakt med øyet lege for å lære mer om prosedyren. Spør om potensielle LASIK komplikasjoner samt visuelle resultater.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here