Øyeoperasjon i utlandet – min historie

8
12559

LASIK-operasjon utenlands

Denne posten er skrevet av en som valgte å ta en øyeoperasjon i utlandet, og så seg fornøyd med det. Noe var selvfølgelig ikke helt som han hadde håpet på, men alt i alt gikk det helt fint – nettopp det han hadde forventet seg. Som sagt; denne artikkelen er ikke skrevet av oss, men en som faktisk har gått igjennom en slik laseroperasjon i et ukjent land.

Vi har for øvrig skrevet en ganske god guide om alt du trenger å vite om øyeoperasjoner i utlandet her. Det kan være en grei begynnelse for deg som fortsatt er litt usikker på om du ønsker å dra utenlands eller om du heller vil bruke det trygge alternativet (som er å finne en norsk øyeklinikk).

(PS! Det er viktig å påpeke at denne historien ikke er skrevet av en som har normal skribentstatus hos Kontaktlinser1.com, men som ønsket å fortelle sin historie til andre nordmenn i liknende situasjon som ham selv.)

 

Min historie fra utlandet

european-union-1204030_960_720
Hei, jeg er 50 år og tok affære da jeg har gått rundt 30 år med kontaktlinser. Så meg egentlig dritt lei på å hele tiden måtte bruke masse penger på å kjøpe nye linser samt det problemet med at øynene mine tørket ut når jeg gikk rundt i byen når det ble litt støvete og liknende. Jeg hadde prøvd alt mulig av kontaktlinser uten å finne noen som faktisk kunne dekke mitt behov for væsketilførsel.

Primært hadde jeg et problem om sommeren da øynene mine tørket nesten helt ut med kontaktlinser. Gikk til legen og hørte hva som kunne forårsake det, og han sa at linsene sammen med solen skapte en irritasjon på øyet som gjorde at det var vanskelig å bruke dem på sommerstid.

Det er mulig å ta øyeoperasjon over hele verden. Foto: Wikimedia Commons

“Godt mulig”, tenkte jeg – og gikk på nettet for å lete etter informasjon om en øyeoperasjon.

Da jeg kom over en nettside som var veldig relevant, så ble jeg nødt til å slå til. Så en annonse som sa noe slik som “LASIK-operasjon til 20,000 norske kroner!” eller liknende og klikket meg inn for å se om dette var noe for meg.

Endte med at jeg satt på en flyreise til Øst-Europa noen uker senere i håp om å få synet mitt stabilisert for evig og alltid. Når jeg kom frem til Warszawa, så skulle det hele gjøres kjapt og ferdig. For meg virket klinikken utrolig profesjonelt utført, og jeg fikk helt korrekt i mine spådommer etter at øyeoperasjonen var ferdiggjort.

Første dagen man kommer dit setter man seg ned med en lege som du gir all medisinsk

De polske legene snakket godt engelsk.
De polske legene snakket godt engelsk.

informasjon til. De vil også gi deg en tolk dersom dette er nødvendig, men jeg møtte ikke på noen kommunikasjonsproblemer underveis. Deretter går du hjem, slapper av og neste morgen igjen er det klart for å operere øynene.

Selve øyeoperasjonen fungerte perfekt – og jeg fikk god veiledning på god engelsk av en polsk lege som hadde gjort dette hundrevis av ganger før. Feilprosenten var såpass marginal at det så og si var umulig at det kom til å skje noe komplikasjoner.

Da jeg kom hjem igjen, så fikk jeg god oppbacking av det firmaet jeg hadde bestilt øyeoperasjonen
hos. Var redd for at det ikke var så bra som jeg først hadde antatt da jeg merket at jeg så noen svarte prikker på det høyre øyet til tide og utide samt at jeg hadde såkalt “tåkelys” i enkelte perioder – spesielt på natterstid.

Men jeg ble forklart at dette var helt normalt, og nå er alt velfungerende igjen.Jeg kommer ikke til å nevne akkurat hvilket firma som sendte meg til en øyeoperasjon i utlandet da jeg synes det er viktig at innlegget ikke er sponset på noe som helst måte, men jeg vil anbefale deg å ta en god sjekk på dette markedet om du både ønsker å spare penger og skaffe deg en øyeoperasjon som er sikker med tanke på selve utførelsen og etterspillet som kan følge.

Det jeg helt til sist har lyst til å si er at man kanskje ikke er like trygg hvis noen komplikasjoner skal oppstå dersom man tar en øyeoperasjon i utlandet. Akkurat hvordan polske myndigheter stiller seg til erstatning og liknende ved mangelfull operasjon.

Men jeg vil i hvert fall anbefale på det aller høyeste å ta en laseroperasjon i utlandet. Selv tenkte jeg at jeg sparte kanskje 10,000 norske kroner på å gjøre det utenlands – og da inkluderer jeg alt av reiseutgifter, hotellopphold og liknende.

Selv er jeg i hvert fall kjempeglad for at jeg nå slipper kontaktlinsene!

8 KOMMENTARER

 1. Takk for at dere deler slike historier, men jeg har noen oppfølgingsspørsmål. Er i den situasjonen selv hvor jeg tenker å dra til Warszawa for en laseroperasjon (LASIK, ikke ICL) , men sliter med å finne ut fra andre nordmenn hvilke erfaringer de har med ulike bedrifter.

  Føler at øynene og øyehelsen ikke er noe man skal “risikere” for å spare litt penger. Leser riktignok rundt på nettet nå at risikoen ved en sånn operasjon er nærmest >0,05 , men det er fortsatt en risiko der hvis man bruker utenlandske selskaper.

  • Hei, Davy!

   En forutsetning for at vedkommende skulle skrive om sin opplevelse til oss var at han holdt bedriftens navn ukjent. Det sagt: det finnes vel 3-4 selskaper som markedsfører seg mot nordmenn som vil ta en øyeoperasjon i Polen.

   Du finner nok ut hvem av de som er seriøse og hvem som er litt mer “shady”.

   Jeg ønsker deg i hvert fall lykke til med jakten på en grei klinikk.

 2. Jeg elsker at folk skriver sin historie rundt det å ta øyeoperasjon i utlandet nå. Det finnes per dags dato alt for lite informasjon på norsk angående nordmenn som drar utenlands for å fikse øynene. Jeg har nå “runna” hele internett i håp om å finne relevant informasjon som kan hjelpe meg til å bestemme om jeg skal ta prisoverslaget til memira-klinikken eller bare droppe hele greiene der og heller fokusere på å finne mer info rundt øyeoperasjon i utlandet.

  Håper dere følger opp disse artiklene fremover!

 3. God artikkel, takk for at dere deler dette. Jeg vet det var en stor VG-reportasje for noen år siden om hvor mange nordmenn som faktisk tok en LASIK/LASER-operasjon i utlandet. Tror de fleste vil bli overrasket over hvor mange som faktisk drar ut for å gjøre noe sånt.

 4. Takk for at du deler. Jeg vurderer nettopp en øyeoperasjon i utlandet selv akkurat nå og har sett på følgende land:

  1. Bulgaria
  2. Polen
  3. Montenegro

  mest på grunn av pris. hva tror du?

  • Et spørsmål nærmest umulig å besvare da jeg ikke kjenner til de klinikkene du vurderer. Skal du ta en øyeoperasjon, så prioriterer du faktorer i følgende rekkefølge:

   1. Sikkerhet.
   2. Oppfølging
   3. Pris.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here