Beste kontaktlinser for tørre øyne

3
3014

Hva er de beste linsene for tørre øyne?

Spørsmål:

Jeg sliter virkelig med tørre øyne. Spesielt nå som høsten begynner å nærme seg, så merker jeg at det blir mindre luftfuktighet og da får jeg utrolig tørre øyne.

Problemet er at jeg bruker kontaktlinser og at jeg trenger noen som er kurrante for dette bruket. Har dere noen tips til hvilke linser jeg bør bruke?

Akkurat nå bruker jeg endagslinser, men jeg er villig til å gå over til månedslinser dersom dette er nødvendig for å finne noen gode.


Svar:

I løpet av de siste 6 ukene har jeg gått over til Air Optix Aqua – en kontaktlinse som er spesialdesignet for at brukeren skal unngå tørre øyne. Jeg bruker samme type linser på begge øynene. Jeg har slitt med tørre øyne i en lengre periode, så her har du tips fra en som virkelig har peiling på hva han snakker om.

Skjermbilde 2016-02-03 kl. 12.08.29

Jeg klarer faktisk å gå med disse linsene i mer enn ti timer om gangen før jeg føler ubehag, noe som ikke var mulig da jeg brukte Focus Dailies.

Problemet er at de var uklare. Særlig om natten. Focus Dailies var … nesten … klare nok. construction-workers-1019789_960_720Men, jeg kunne bare ikke bruke dem over en lengre periode – og noen ganger var ubehaget faktisk så ille at jeg tok av meg linsene på jobb og heller tok på briller når jeg skulle ta bussen hjemover.

Jeg jobber nemlig som ingeniør i bygningsbransjen og er veldig mye ute på steder som innehar forurensning. Det gir ikke akkurat noe positivt utslag på linsekomforten.

Jeg leste også at du var villig til å gå over til månedslinser, noe som etter min erfaring er en god avgjørelse dersom du skal finne noen ordentlig gode kontaktlinser som motvirker tørre øyne. Men hvis det er et problem du sliter med, så vil jeg i aller høyeste grad anbefale deg å skaffe deg en god linsevæske sånn at du slipper at det blir et gjentakende problem.

Hva avgjør om en linse er god mot tørre øyne?

Det er to faktorer som spiller inn: linsens væskeinnhold (som normalt ligger mellom 30 og 70 prosent – veldig avhengig av hvilken kontaktlinse det er) og hvor godt kontaktlinsen puster. I gamle dager ble kontaktlinsene laget i et veldig tett materiale for at de skulle unngå rifter og skader, noe som gikk kraftig ut over komforten.

I dag har teknologien kommet veldig langt, og nå lages det linser med svært gode teknologiske løsninger som gjør at man kan gå en hel dag uten å kjenne ubehag.

DEL
Forrige artikkelHva koster en synstest?
Neste artikkelSteg-for-steg: Hvordan ta på kontaktlinser
Har i en årrekke vært kontaktlinsebruker som følge av langtsynhet. Har også utforsket muligheten for øyeoperasjon, men skriver foreløpig mest artikler om hvordan man finner kontaktlinser billigst på net.
Warning: A non-numeric value encountered in /customers/c/0/4/kontaktlinser1.com/httpd.www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

3 KOMMENTARER

  1. Poenget her er jo bare at de som har det største vanninnholdet også har den beste beskyttelsesmekanismen mot tørre øyne – det er jo fakta som blir påvist av øyeleger.

    • Ja, men det er ikke kun væskeinnhold som har en direkte påvirkning. Også hvor god linsen er til å slippe igjennom oksygen har ganske mye å si for hvor behagelig linsen er og hvor godt den kan motvirke tørre øyne.

  2. Tørt øye-syndrom er forårsaket av en kronisk mangel på tilstrekkelig smøring og fuktighet på overflaten av øyet.

    Konsekvensene varierer fra subtil, men konstant irritasjon til betennelse i fremre (foran) vev i øyet.

    Tørre øyne også er beskrevet av den medisinske termen, keratitt sicca, noe som vanligvis betyr redusert kvalitet eller kvantitet av tårer. Keratokonjunktivitt sicca refererer til øye tørrhet påvirker både hornhinnen og konjunktiva.

    Det er mulig at det er noen kontaktlinser som er bedre enn andre til å forbedre tørt øye, men for oss som har VIRKELIG tørt øye (og da mener jeg en kronisk lidelse som er påvist av legen), så er det svært lite som hjelper. Tror jeg har vært innom alle kontaktlinsene i hele verden uten at noen har virkelig særlig mye bedre enn andre. Må øyedråper til for min del i hvert fall.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR